Οι χαμένοι πολυέλαιοι της ψευδοβουλής στον τ/κ Τύπο

Θέματα οικονομίας και οι χαμένοι πολυέλαιοι της «βουλής», είναι τα κύρια θέματα σε τρεις τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα. Αναφορά γίνεται στο σύνθημα Οζγκιουργκιούν στη δεξίωση του ΚΕΕ χθες για «πρόωρες εκλογές», το μολυσμένο νερό που πίνουν εδώ και ένα μήνα σε 40 σχολεία οι μαθητές και εκστρατεία του συνδέσμου προστασίας της φύσης και των πουλιών, που απέδωσε τον εντοπισμό παράνομων διχτυών και την απελευθέρωση δεκάδων παγιδευμένων πουλιών.

Η «Χαβαντίς»

(Είδηση), με τίτλο «Ξεγύμνωσαν όλο το χωριό», γράφει ότι μετά από παραποιήσεις στοιχείων σε λογαριασμούς στη συνεργατική τράπεζα στο Βουνό, χάθηκε ποσό μισού εκ. ΤΛ (125.000 ευρώ) από όλους σχεδόν τους πελάτες, ενώ βρέθηκαν να χρωστούν χρήματα στη συνεργατική ακόμα και ανήλικα άτομα κάτω των 18 ετών. Αλλού γράφει ότι η συναλλαγματική κρίση χτύπησε και το ψευδοκράτος, αφού το δολάριο έφτασε τις 5 ΤΛ και έχουν αυξηθεί οι δόσεις χρεών σε ξένο συνάλλαγμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες το ΚΕΕ γιόρτασε την 42η επέτειο από την ίδρυσή του.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χάθηκαν οι πολυέλαιοι αντίκες της βουλής», γράφει ότι κατά την ανακαίνιση της αίθουσας όπου συνεδριάζει η ολομέλεια, ώστε να έχουν πρόσβαση και άτομα με κινητικά προβλήματα, οι πολυέλαιοι 100 ετών στο σαλόνι υποδοχής χάθηκαν και η «αστυνομία» διεξάγει έρευνα. Αλλού αναφέρει ότι ο σύνδεσμος προστασίας του περιβάλλοντος και των πουλιών εντόπισε 18 δίχτυα που χρησιμοποιούνται για παράνομο κυνήγι και μέλη του συνδέσμου απελευθέρωσαν περισσότερα από 100 παγιδευμένα σε αυτά τα δίχτυα πουλιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στη χθεσινή δεξίωση έδωσε το σύνθημα για «πρόωρες εκλογές», λέγοντας «κάνε και εσύ ιστορία, πάμε μαζί σε πρόωρες εκλογές».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η οικονομία πάει κακά», γράφει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του συνδέσμου γυναικών επιχειρηματιών για τη γενική εικόνα της οικονομίας, μέσος όρος του 82% γυναικών και ανδρών, πιστεύουν ότι η «χώρα» πάει προς το χειρότερο οικονομικά. Αλλού αναφέρει ότι σε 40 σχολεία εντοπίστηκε κολοβακτηρίδιο στα ντεπόζιτα του νερού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 1 δισ. ΤΛ (250 εκ ευρώ περίπου) είναι οι καθυστερημένες δόσεις φυσικών προσώπων προς όλες τις τράπεζες στα κατεχόμενα και αφορούν κυρίως στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα