Η Ευρωβουλή ενέκρινε Γραπτή Δήλωση για την Αμμόχωστο

18:28 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γραπτή Δήλωση για την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου υπερψήφισε σήμερα στις Βρυξέλλες το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Η αίτηση για την έγκριση της Γραπτής Δήλωσης, που συγκέντρωσε 390 υπογραφές, υποβλήθηκε από πέντε ευρωβουλευτές (Lidia Joanna Geringer de Oedenberg, Willy Meyer, Μιχάλη Τρεμόπουλο, Cecilia Wikstrom, Artur Zasada) με πρωτοβουλία Κύπριων ευρωβουλευτών και ενεργών πολιτών Αμμοχώστου.

Η όλη προσπάθεια υποστηρίχθηκε από όλους τους Κύπριους

ευρωβουλευτές, πολλούς ξένους συναδέλφους τους και από τις Δημοτικές Αρχές της Αμμοχώστου.

Οπως επισημαίνει ανακοίνωση του γραφείου της Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους, η έγκριση της Γραπτής Δήλωσης συνιστά μια διπλωματική νίκη και αφορμή για διεκδίκηση της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου προς τους νόμιμους κατοίκους της ακόμη και πριν από τη λύση του Κυπριακού. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας που στόχο είχε την εξυπηρέτηση της πατρίδας και όχι της οποιασδήποτε μικροκομματικής και μικροπολιτικής σκοπιμότητας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Γραπτή Δήλωση θα σταλεί σε όλους τους θεσμούς της ΕΕ. Εκτός δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που την υιοθέτησε, η Γραπτή Δήλωση θα σταλεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τα Ηνωμένα Εθνη, προς τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και προς την τουρκική κυβέρνηση.

«Εκτιμούμε ότι ειδικώς στην παρούσα φάση κατά την οποία το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή μια τέτοια Γραπτή Δήλωση δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στο ράφι και να εξουδετερωθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα