Συγχαρητήρια ΠτΒ στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΚΣΣΕ, Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, σε σημερινή συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Έλληνα Βουλευτή, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα ηγηθεί της ΚΣΣΕ με γνώμονα την προάσπιση των αρχών και αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει

ότι στην επιστολή της, η κ. Δημητρίου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της και όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ομόφωνη εκλογή του κ. Ρουσόπουλου στην Προεδρία της ΚΣΣΕ.

Η κ. Δημητρίου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα ηγηθεί της ΚΣΣΕ με γνώμονα την προάσπιση των αρχών και αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ότι, υπό την καθοδήγησή του, η Συνέλευση θα ανταποκριθεί με επάρκεια στις συνθέτες σημερινές προκλήσεις. Διαβεβαιώνει δε τον νέο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ για  την αμέριστη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στο δύσκολο έργο του.         

Παράλληλα αναφέρει ότι μέσα από την πολυεπίπεδη συνεργασία και τις συνέργειες που αναπτύσσουν τα κοινοβούλιά στο πλαίσιο της Συνέλευσης, μπορούμε, είπε, «να συμβάλουμε  στην ενίσχυση της εμβέλειας και αξιοπιστίας της ΚΣΣΕ σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο και στη θωράκιση και ενδυνάμωση των δημοκρατικών μας θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα