Συνομιλίες επικεφαλής CIA με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κατάρ για κατάπαυση πυρός

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, CIA, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι, για να επιδιώξει κατάπαυση του πυρός  στη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή ασφαλείας την Παρασκευή, η οποία δεν κατονομάζεται.

Η πηγή, από χώρα που εμπλέκεται στις συνομιλίες,

επιβεβαίωσε αναφορές στην Washington Post και σε άλλα μέσα που ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον αρχηγό της CIA Ουίλιαμ Μπερνς για να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των υπόλοιπων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, με αντάλλαγμα τη διακοπή των εχθροπραξιών.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν μίλησε την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Αλ Θάνι, για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το Κατάρ διαδραματίζει βασικό ρόλο καθώς μεσολάβησε για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων τον Νοέμβριο.

Η Ουάσιγκτον εργάζεται για να διευκολύνει μια άλλη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα, αλλά «επικείμενες εξελίξεις» είναι απίθανες, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΓΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα