Συρία:Άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του-Προκλήθηκαν σε διαδήλωση κατά του Άσαντ

Ένας Σύρος υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του που προκλήθηκαν από σφαίρα στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη νότια επαρχία Σουέιντα, όπως δήλωσαν μία ιατρική πηγή, μία μκο και ένας τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται και συνδέεται με τις διαδηλώσεις κατά των οικονομικών συνθηκών διαβίωσης που σημειώθηκαν στη Σουέιντα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι

Δρούζοι, πέρυσι και εξελίχθηκαν γρήγορα σε συλλαλητήρια κατά του Άσαντ.

Ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Suwayda 24 ανέφερε πως ένας 52χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του απο σφαίρα όταν δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούσαν κυβερνητικό κτήριο πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών εκεί κοντά.

Τοπική ιατρική πηγή και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο, επιβεβαίωσαν τον θάνατο.

Ο Suwayda 24 ανέφερε πως ο πνευματικός ηγέτης των Δρούζων σεΐχης Χικμάτ αλ-Χίτζρι συναντήθηκε με διαδηλωτές σήμερα και είπε πως ο άνδρας έγινε "μάρτυρας".

Τον περασμένο Αύγουστο, η απότομη αύξηση της τιμής της βενζίνης πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Σουέιντα, μια επαρχία που είχε γλιτώσει εν πολλοίς από τη βία που ρήμαξε την υπόλοιπη Συρία από το 2011, όταν η καταστολή από τον Άσαντ των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων οδήγησε στο ξέσπασμα πλήρους πολέμου.

Οι διαδηλωτές έστρεψαν γρήγορα τις επικρίσεις τους εναντίον του Άσαντ και ζήτησαν σαρωτικές πολιτικές αλλαγές. Σε όλη την επαρχία δεκάδες τοπικά παραρτήματα του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ αναγκάστηκαν να κλείσουν από διαδηλωτές που κατέβαζαν αφίσες του προέδρου και του πατέρα του, σε μια σπάνια επίδειξη ανυπακοής σε περιοχές που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Χαμάς - Φάταχ στη Μόσχα για να συζητήσουν τον σχηματισμό κυβέρνησης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα