Τα είδη καφέ που αγαπούν οι Κύπριοι

Ποιοτικός καφές και …θετικά vibes από το Bean Bar

Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από το πρωινό ρόφημα που μας ξυπνά και μας προσγειώνει  στην καθημερινότητα. Είναι εικόνες και ιδιαίτερα αρώματα, είναι μοναδικές στιγμές. Ένα φλυτζάνι ποιοτικού καφέ είναι ταυτόχρονα και μια ευχάριστη ανάσα από τη δουλειά, συναντήσεις με φίλους, συναισθήματα και αισθήματα αναμειγμένα με μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Είναι αναμνήσεις από νοσταλγικές εποχές και υποσχέσεις για τις όμορφες στιγμές και εμπειρίες που επιφυλάσσει το μέλλον.

Κόκκοι που

προέρχονται από τόσο μακρινούς προορισμούς, όπως η Βραζιλία, η Νικαράγουα και η Κόστα Ρίκα,  και που είναι όμως τόσο οικείοι σ’ εμάς, τόσο ριζωμένοι στην κουλτούρα μας. O καφές αποτελεί το δημοφιλέστερο ρόφημα στην Κύπρο. Έχουν, δε, τόσο εντρυφήσει στην απόλαυσή του οι Κύπριοι καταναλωτές, ώστε δεν αρκούνται πλέον σε έναν οποιονδήποτε καφέ. Θέλουν να απολαμβάνουν εκλεκτό, ποιοτικό καφέ, που να ταιριάζει με τα γούστα και τη διάθεσή τους. Μάλιστα, έχοντας αποκτήσει γνώσεις γύρω από τον καφέ, είναι σε θέση για γνωρίζουν σημαντικές πληροφορίες για τις παραμέτρους που επηρεάζουν τη γεύση κάθε ποικιλίας, όπως, οι περιοχές στις οποίες ευδοκιμεί, η μέθοδος με την οποία καλλιεργείται ο καφές, ο τρόπος συγκομιδής, η  επεξεργασία, η μεταφορά του, ακόμη και το καβούρδισμα.

Μιλώντας για τα μυστικά του καλού καφέ, οι …μυημένοι γνωρίζουν πως κάθε είδος καφέ έχει συγκεκριμένο χρόνο κατανάλωσης. Για παράδειγμα, ο espresso θα πρέπει να καταναλωθεί σε λιγότερο από τρία λεπτά, γιατί μετά οξειδώνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον cappuccino - όσο κρυώνει, χάνεται η γλυκάδα από το γάλα. Από την άλλη, όσο κρυώνει ένας filter coffee, τόσο απελευθερώνει τα αρώματά του, προσφέροντας ένα γευστικό και μυρωδάτο ταξίδι σε όσους τον επιλέγουν.

Οι προτιμήσεις των Κυπρίων

Ποιους καφέδες, όμως, προτιμούν οι Κύπριοι καταναλωτές; Γενικώς, οι καταναλωτές στη χώρα μας είναι «ανοικτοί» στη δοκιμή διαφορετικών καφέδων αλλά και σε εναλλακτικά χαρμάνια, αν και φαίνεται πως δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις ποικιλίες της Λατινικής Αμερικής. Πρώτος στις προτιμήσεις των Κυπρίων είναι ο Freddo Espresso, ο οποίος αποτελεί τον πιο διαδεδομένο καφέ στη χώρα μας, πιθανόν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν. Ο Freddo φαίνεται πως παίρνει σιγά σιγά τη θέση του στιγμιαίου καφέ, κυρίως λόγω ποιότητας. Την ίδια ώρα, ο κυπριακός καφές εξακολουθεί να έχει τους φανατικούς οπαδούς του, καθώς αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της παράδοσής μας.

Εκλεκτός καφές και θετικά …vibes!

Βεβαίως, πέρα από τον καλό καφέ και την παρασκευή του, μεγάλη σημασία έχει και η ίδια η αλληλεπίδραση του μπαρίστα με τον καταναλωτή. Ο επαγγελματισμός, η εξυπηρέτηση, η ευχάριστη διάθεση, ο ενθουσιασμός και τα …θετικά vibes αποτελούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστό ένα brand καφέ.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Bean Bar, της αλυσίδας καφέ της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, η οποία στα δύο και πλέον χρόνια παρουσίας της στην κυπριακή αγορά του καφέ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τη θετική διάθεση των ανθρώπων της, αλλά και για τις αυθεντικές γεύσεις καφέ που σερβίρει: Ένα χαρμάνι από τη Λατινική Αμερική και τρεις ιδιαίτερους μονοποικιλιακούς καφέδες, οι οποίοι προέρχονται από την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και τη Νικαράγουα. Μάλιστα, η εταιρεία έχει ταυτίσει καθεμία από τις γεύσεις αυτές με ένα διαφορετικό mood, έτσι ώστε οι φίλοι του Bean Bar να έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν την ιδανική γι’ αυτούς γεύση, αναλόγως της διάθεσής τους. Οι …cool τύποι μπορούν να επιλέξουν τη γεύση από τη Λατινική Αμερική, ενώ οι καφέδες από τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία ταυτίζονται με τις διαθέσεις Calm, Wild και Alive αντίστοιχα. Εξάλλου, οι καφέδες του Bean Bar επιλέγηκαν βάσει εκείνων των αρωμάτων και γεύσεων που βρίσκονται πιο κοντά στη γευστική παλέτα των Κυπρίων.

11 καταστήματα σε δύο χρόνια λειτουργίας

Το Bean Bar ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2021 και παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η αλυσίδα πέτυχε με σωστό σχεδιασμό και σταθερά βήματα να διευρύνει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά του καφέ. Σήμερα διαθέτει έντεκα καταστήματα, τα εννέα εκ των οποίων εντός Υπεραγορών Αλφαμέγα. Πρόκειται για τα καταστήματα στην Έγκωμη, την Ακρόπολη και τα Λατσιά στη Λευκωσία, στη Σκαρίνου, στο Κίτι και το Metropolis Mall στη Λάρνακα, καθώς επίσης στα Πολεμίδια, στον Κάψαλο και στην Τριμίκλινη στη Λεμεσό. Τα δύο αυτόνομα (εκτός Υπεραγορών Αλφαμέγα) καταστήματα της αλυσίδας βρίσκονται στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία και στο παλιό λιμάνι Λεμεσού.

Η αλυσίδα συνεργάζεται με τις γνωστές πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού Foody και Bolt, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να παραγγέλνουν τα αγαπημένα τους Bean Bar προϊόντα, μέσω του Bean Bar Αpp και να παραλαμβάνουν την παραγγελία τους από το κατάστημα της περιοχής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα