Τατάρ: Μπορούν να μετατρέψουν τα κατεχόμενα σε Ντουμπάι και Σιγκαπούρη

Η Kıbrıs, όπως αναφέρεται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, γράφει τον ισχυρισμό ότι όσα πέτυχε τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας έχουν μεγάλη ιστορική σημασία και είναι μια διαδικασία γεμάτη υπηρεσία προς την εθνική τους υπόθεση από την άποψη της υιοθέτησης και στήριξης μιας «σημαντικής νέας πολιτικής», της ενίσχυσης της «πολιτικής των δύο κρατών» και του γεγονότος ότι τα κράτη του κόσμου είδαν τις «πραγματικότητες» στο νησί, έστω και αν δεν αναγνωρίζεται το «κράτος» τους, πρόβαλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξη στο παράνομο πρακτορείο

ειδήσεων ΤΑΚ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την εκλογή του στη λεγόμενη προεδρία.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι με την στήριξη της Τουρκίας ενισχύθηκε η «νέα εθνική πολιτική» τους και ότι τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν πολύ σημαντικά βήματα που δεν μπορούν να υποτιμηθούν καθόλου όταν κοιτάξει κανείς την ιστορική προοπτική της Κύπρου και τις επιτυχίες των τελευταίων 60 χρόνων, κάνοντας λόγο για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, την έκκληση του Προέδρου Έρντογαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος, την ένταξη στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με το καθεστώς του παρατηρητή, την επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν και την συνεργασία με την Τουρκία σε όλους τους τομείς.     

«Συμπληρώσαμε τον τρίτο μας χρόνο στο καθήκον. Θα υπερασπιστούμε την ΤΔΒΚ πάντοτε για την επιβίωση του κράτους, το μέλλον του, την ενίσχυση της θεσμικής του δομής και τη συνέχιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του την οποία νοσταλγεί ο λαός», είπε ο Τατάρ.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν θα υπάρξει ποτέ αποτέλεσμα από μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας και ότι έθεσε στην ημερήσια διάταξη τη λύση δύο κρατών, την οποία στηρίζει και η Τουρκία.

Υπενθυμίζοντας ότι υποστήριζε αυτή την πολιτική από την περίοδο που ήταν «πρωθυπουργός» και κέρδισε τις «προεδρικές εκλογές» προβάλλοντας αυτή τη θέση, ο Τατάρ είπε ότι η «ΤΔΒΚ» εντάχθηκε στον ΟΤΚ ως παρατηρητής με το «συνταγματικό» της όνομα και ισχυρίστηκε ότι η «λύση των δύο κρατών» άρχισε να τυγχάνει αποδοχής, βρήκε έδαφος και έχει ριζώσει.

Πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να εργάζονται και να διεξάγουν επαφές για ενίσχυση της «νέας πολιτικής» και περαιτέρω ρίζωμά της και για να κερδίσει έδαφος η εθνική πολιτική.

Υποστήριξε ακόμη ότι παντού στην Τουρκία αυξήθηκε το ενδιαφέρον για την «ΤΔΒΚ» και ότι ο ίδιος δίνει διαλέξεις και σεμινάρια και καλείται σε συναντήσεις, στις οποίες αφιερώνει χρόνο για να κάνει την φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού» να ακουστεί.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ είπε ότι έγινε δεχτός από τον Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ ως «πρόεδρος της ΤΔΒΚ» και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο το οποίο εφαρμόζεται κατά την υποδοχή αρχηγών κρατών.

Στη συνέχεια, ο Τατάρ χαρακτήρισε ελπιδοφόρο για το μέλλον το γεγονός ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για το «κράτος της ΤΔΒΚ», παρά το ελληνοκυπριακό και ελληνικό λόμπι, κατά την έκφρασή του.

Σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για να πάρει η «ΤΔΒΚ» τη θέση της στον τουρκικό κόσμο, ο Τατάρ είπε ότι η επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση θα μεταφέρει σε λαμπρότερο μέλλον τον τουρκοκυπριακό «λαό» και επεσήμανε τη σημασία της στήριξης αυτής της «νέας πολιτικής» από ολόκληρο τον «λαό».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι αναφορές σε ομοσπονδία αποδυναμώνουν την «εθνική ενότητα» και πρόσθεσε ότι δεν θα εγκρίνουν μια διαδικασία, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του τουρκοκυπριακού «λαού».

Υποστηρίζοντας ότι καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα τη σημασία της εθνικής ενότητας, της κυριαρχίας και του κράτους όταν κοιτάζουν τους πολέμους στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ο ορθός δρόμος είναι η εθνική ενότητα και ότι σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαν να μετατρέψουν την κατεχόμενη Κύπρο σε πόλο έλξης σε κάθε τομέα στην περιοχή, όπως το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη, υπερασπιζόμενοι περισσότερο την «ΤΔΒΚ».

Κατέληξε λέγοντας ότι ευχή του είναι να συσταθούν ακόμα πιο στενές σχέσεις με την Τουρκία και να αναπτυχθεί η «ΤΔΒΚ» σε όλους τους τομείς, επισημαίνοντας ότι η αναγνώριση μπορεί να καθυστερήσει, όμως κοιτάζουν το μέλλον με ασφάλεια και ηρεμία και εργάζονται για την ευημερία του «λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα