«Τεράστιος ο Γολγοθάς της οικογένειας του Μιχάλη»-«Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί»

Θρήνος σκέπασε για ακόμα μια φορά τα ελληνικά γήπεδα και την ελληνική κοινωνία. Ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής, είναι το νέο θύμα της δολοφονικής επίθεσης των Κροατών χούλιγκαν που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από την «OPAP Arena».

Δυστυχώς, ο Άλκης Καμπανός και ο Νάσος Κωνσταντίνου δεν ήταν τα τελευταία θύματα της τυφλής οπαδικής βίας στην Ελλάδα. Ο Νάσος σκοτώθηκε το 2017 όταν τον παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Αγίου Δημητρίου

στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά του να διαφύγει από επίθεση κουκουλοφόρων, οι οποίοι ήταν οπαδοί του Ηρακλή.

Ο Άλκης Καμπανός μαχαιρώθηκε από άνανδρους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ έξω από την πολυκατοικία του στη Χαριλάου το 2022. Το σκότωσαν επειδή είπε είναι φίλαθλος τον Άρη.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Κατσουρή: Προσήχθη 19χρονος Κροάτης στην Κακαβιά - 7 νέες συλλήψεις

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκαν οι γονείς του του Άλκη και του Νάσου οι οποίοι θέλησαν για άλλη μια φορά να στείλουν τα δικά τους μηνύματα κατά της οπαδικής βίας.

Ο πατέρας του Νάσου, Νίκος Κωνσταντίνου αρχικά ανέφερε ότι «στην περίπτωση του Νάσου ελπίζαμε ότι θα ήταν το τελευταίο θύμα. Το ίδιο είπαμε και στην περίπτωση του Άλκη. Τι να πούμε για την περίπτωση του Μιχάλη;»

Συμπλήρωσε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής πολιτείας και της αστυνομίας. «Είναι κρίμα να χάνουμε παιδιά χωρίς λόγο. Εξ ολοκλήρου η ευθύνη ανήκει στο σύστημα».

Ο κ. Νίκος θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το μήνυμα μου στην πολιτεία της Κύπρου είναι να κάνουν κάτι για να μην έχουμε τα ίδια και εδώ. «Η πολιτεία και η Αστυνομία είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό που γίνεται στην Ελλάδα».

Απευθυνόμενος προς τους χαροκαμένους γονείς του Μιχάλη ανέφερε «θέλω να τους ευχηθώ θερμά συλλυπητήρια και υπομονή. Η ζωή δεν έρχεται πίσω που τόσο άδικα τους αφαίρεσαν και από τα τρία παιδιά και από τον Άλκη και από τον Νάσο και από τον Μιχάλη. Δεν υπάρχουν λόγια. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ένας Γολγοθάς έχει σταθεί μπροστά τους. Εύχομαι να βρουν τον τρόπο για να τον ανέβουν».

Από πλευράς του, ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Αλκη Καμπανού ανέφερε ότι «πίστευα ότι ο Άλκης θα ήταν το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας. Είναι κρίμα να χάνονται αθώες ζωές κατά αυτό το τρόπο.  Πιστεύω ότι υπάρχει μερίδιο ευθύνης σε όλους μας και από την  πολιτεία και από την αστυνομία και δικιά μας. Ουσιαστικά εμείς οι απλοί πολίτες επιτρέψαμε να μπαίνουν στο γήπεδο παραβατικά άτομα. Δυστυχώς, ο Άλκης δεν ήταν το τελευταίο θύμα».

Στη συνέχεια ο πατέρας του Άλκη ανέφερε ότι «συγκλονιστήκαμε και εγώ και η σύζυγος μου όταν το ακούσαμε σήμερα το πρωί. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Ο Γολγοθάς, ο πόνος, η θλίψη είναι τεράστιος που νιώθουν οι γονείς του Μιχάλη.  Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί για την ανθρώπινη βλακεία. Βρομιά και ανοησία μερικών ανθρώπων».

Κλείνοντας, είπε πως «η πολιτεία να λειτουργήσει στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης για να μάθουν στα παιδιά να ανέχονται τη διαφορετικότητα της ομάδας και της άποψης».

Διαβάστε ακόμη: «Bad Blue Boys»: Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σκότωσαν τον 29χρονο

Keywords
Τυχαία Θέματα