Θανατική ανάκριση Θανάση: Δεν καταθέτει ούτε σήμερα ο Σταυριανός

Παρά την ένσταση της δικηγόρου της οικογένειας του Θανάση Νικολάου για κατάθεση του Πανίκου Σταυριανού, το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο ιατροδικαστής καταθέσει σήμερα Δευτέρα (11/12), όπως είχε προγραμματιστεί, με το δικαίωμα της άλλης πλευράς για αντεξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για να παρουσιαστεί, ως μάρτυρας, ο Δρ. Αντρέας Μαρνερίδης, στην διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου, ενώ το υπόμνημα που κατατέθηκε την Τετάρτη, δεν θα συμπεριληφθεί

στα τεκμήρια. Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Η δικαστής ανέγνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/12) την απόφαση της, στο αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, που αφορούσε την μαρτυρία και εξέταση των πλακιδίων των οστών, από τον ιατροδικαστή – παθολογοανατόμο Δρ. Αντρέα Μαρνερίδη, ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα από τον Γενικό Εισαγγελέα να συνδράμει στο έργο της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω των αντικρουόμενων θέσεων των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, η δικαστής είπε πως το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γιατί αυτό θα ήταν σαν να ανοίγει εκ νέου η υπόθεση, κάτι για το οποίο το δικαστήριο δεν έχει την δικαιοδοσία να πράξει.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, εάν το αίτημα γινόταν αποδεκτό, αυτό θα σήμαινε ότι, με το ίδιο επιχείρημα, θα μπορεί να παρουσιάζεται στη διαδικασία ένας νέος εμπειρογνώμονας για να εκφέρει άποψη επί προηγούμενων εκθέσεων και «η υπόθεση θα συνεχιζόταν εις το διηνεκές, με αποτέλεσμα η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης να καθίσταται ατελέσφορη».

Υποδεικνύει παράλληλα, ότι στο υπόμνημα του, ο Δρ. Μαρνερίδη, παρουσιάζει τη δική του θεωρία επί των εκθέσεων των δυο παθολογοανατόμων Δρ. Εμμανουήλ Αγαπητού και Δρ. Δήμητρας Καραγιάννη, παρά το ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ οποιανδήποτε προσωπική ανάμειξη στην όλη διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς, συνέχισε, το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για εξέταση των πλακιδίων των οστών από τον Δρ.Αντρέα Μαρνερίδη και η παρουσία του ως μάρτυρα, δεν γίνεται αποδεκτό και ούτε θα κατατεθεί, ως τεκμήριο, το υπόμνημα του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε έχουν οριστεί ημερομηνίες για κατάθεση άλλων μαρτύρων στις 14, 20 και 22 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Θανατική για Θανάση: «Πόρτα» σε Μαρνερίδη-Τη Δευτέρα καταθέτει ο Σταυριανός

Με κωλύματα πάλι η διαδικασία

Η κατάθεση θα είναι σύντομη όπως ειπώθηκε ενώ η δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκαν ότι σήμερα θα κατάθετε ο Σταυριανός και είπε πως χρειάζεται ειδικός για την αντεξέταση του ιατροδικαστή. Αναφέρθηκε επίσης ότι η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας δεν ανέλαβε τώρα την υπόθεση αλλά το 2019. Η δικηγόρος της οικογένειας τόνισε επίσης ότι δεν ισχύει ότι η έκθεση Ματσάκη και Σταυριανού λένε το ίδιο.    

Η διαδικασία διακόπηκε λόγω του ότι η οικογένεια ισχυρίζεται πως δεν έχει φέρει ειδικό που να μπορεί να αντεξετάσει τον ιατροδικαστή Σταυριανό. Με την επανέναρξη της διαδικασίας ειπώθηκε πως η Εισαγγελία θέλει να υποβάλει γραπτή κατάθεση του ιατροδικαστή. Ο ιατροδικαστής δεν κατέθεσε ούτε σήμερα τελικά και η κατάθεση του ορίστηκε για 20 και 22 Δεκεμβρίου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα