Θέλει εξαίρεση από το όριο ταχύτητας η ΚΥΠ – Τι ισχύει για τα άλλα υπηρεσιακά

Αρχίζει αύριο η συζήτηση στην επιτροπή Μεταφορών για το ενδεχόμενο εξαίρεσης της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών  (ΚΥΠ) από την υποχρέωση τήρησης του ορίου ταχύτητας.

Η ΚΥΠ θεωρεί ότι τα οχήματα της πρέπει να εξαιρεθούν από το όριο ταχύτητας εντός και εκτός των πόλεων  έτσι ώστε στις περιπτώσεις που τα μέλη της πηγαίνουν σε περιστατικό να μπορούν να ξεπεράσουν το όριο που επιβάλει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής η νομοθεσία καλύπτει τα υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομία, της πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρο. 

Στην

επιτροπή θα παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και της ΚΥΠ.

Τι συμβαίνει με τα φώτα τροχαίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις όπου ασθενοφόρα, περιπολικά της αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα πηγαίνουν σε επεισόδιο με ανοικτούς τους φάρους και τη σειρήνα, τότε μπορούν να παραβιάσουν τα φώτα τροχαίας.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που εμπλακούν σε οποιοδήποτε τροχαίο ενώ κάνουν χρήση των φάρων και της σειρήνας, τότε καλύπτονται από τους εσωτερικούς κανονισμούς της αστυνομίας.

Παρόμοια εγκύκλιος υπάρχει και για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από τα περιπολικά της αστυνομίας όταν συμβαίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Διαβάστε ακόμη: 

Αστυνομία: Δεν διαφωνούμε με μείωση εξωδίκων- Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε

Πάνω από 90 οι ελλείψεις σε σχολικούς συνοδούς-«Κινδυνεύουν τα παιδιά μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα