Τιμήθηκε με το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Αναστασιάδης

Στη Βουλή αφίχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνάντησε τον κ. Χριστοδουλίδη και την κ. Δημητρίου στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής και παρακάθησε σε σύντομη συνάντηση μαζί τους

προτού κατεβούν και οι τρεις στην αίθουσα της Ολομέλειας για την τελετή.

Στην προσφώνησή της η κ. Δημητρίου η ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ό,τι έχει προσφέρει καθώς και για την αγαστή συνεργασία που είχαν και τον διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει το έργο της σε συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων και ζητημάτων τα οποία έχουν να διαχειριστούν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την κ. Δημητρίου και το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πρόσθεσε ότι για 32 χρόνια υπηρέτησε το ναό αυτό της Δημοκρατίας και νιώθει περήφανος γιατί αποχωρώντας, πρώτα ξεκινά από τη Βουλή και στη συνέχεια από το Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε ότι θα θυμάται πάντοτε την εμπειρία που απέκτησε στο Πανεπιστήμιο που λέγεται Βουλή, με τα καλά και τα κακά της, όπως και την διακυβέρνηση με τα καλά και τα κακά της.

Συνεχάρη θερμά τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο «τον φίλτατο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεργάτη μου Νίκο Χριστοδουλίδη» και να ευχήθηκε στα νέα μέλη της Κυβέρνησης κάθε επιτυχία, αφού όπως είπε ότι με κάθε επιτυχία της Κυβέρνησης, σε συνεργασία και με τη Βουλή θα υπάρξουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.

Ευχαρίστησε θερμά τη Βουλή γιατί στη δεκαετία που θήτευσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς τη συμπαράσταση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, δεν θα υπήρχαν τα καλά αποτελέσματα που καταγράφηκαν.

«Να' στε βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα διαβεβαιώσει ενώπιον του σώματος την ετυμηγορία του λαού και η Βουλή θα συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο της, μαζί με συνεργασίες. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να κτίζουμε για το καλό της Κύπρου μας», είπε η κ. Δημητρίου.

«Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ελπίδα και η ελπίδα έρχεται μέσα από συνεργασία και από την αλληλοκατανόηση», κατέληξε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Δημητρίου προσέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης - Διαβεβαίωση ενώπιον Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα