Της είπαν ότι έπαθε εγκεφαλικό ενώ είχε όγκο στον εγκέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάθος διάγνωση έκαναν γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε ασθενή που είχε καρκίνο. Όλα άρχισαν όταν η Μαρία Σολωμού, το 2008 που δούλευε στο Χημείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, άρχισε να νιώθει έντονος πονοκεφάλους και να έχει θολούρες.

Τότε επισκέφθηκε τους γιατρούς, οι οποίοι της ανέφεραν πως με βάση τα συμπτώματα που παρουσίαζε είχε πάθει εγκεφαλικό. Ωστόσο, η ίδια δεν επαναπαύτηκε στη διάγνωση των γιατρών καθώς ήταν πεπεισμένη πως πρόκειται για κάτι άλλο.

Σε μια συγκινητική συνέντευξη η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ατόμων και Φίλων με Όγκο στον Εγκέφαλο, Μαρία Σολωμού

περιέγραψε στο ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», πως οι γιατροί οδηγήθηκαν σε λάθος διάγνωση, αλλά και τον αγώνα που έδωσε, μέσα από τον οποίο κατάφερε να βγει νικήτρια.

«Όταν τους ενημέρωσα πως έκαναν λάθος μου είπαν πως δεν μου απέκλεισαν ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο. Ο γιατρός στο εξωτερικό μου είπε πως τα χάπια που μου έδωσαν δρούσαν αρνητικά στον καρκίνο που είχα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σολωμού.

Η ασθενής αποτάθηκε σε γιατρό στο εξωτερικό και έλαβε θεραπεία σε νοσηλευτήριο της Βρετανίας, ο οποίος είχε εξειδίκευση στον καρκίνο του εγκεφάλου.

Βγήκε νικήτρια δύο φορές

Η Μαρία Σολωμού, βγήκε νικήτρια και δεύτερη φορά με τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τότε αποφάσισε να ιδρύσει τον Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκο στον εγκέφαλο με στόχο την ευαισθητοποίηση για την σπάνια ασθένεια.

Κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται περίπου 60 νέα περιστατικά ατόμων με όγκους εγκεφάλου. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία καταδικνεύουν την ανάγκη για άμεση ανάληψη δράσης για στήριξη και θεραπεία των ασθενών.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Την έλλειψη κλινών στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τονίζει η ΠΑΣΥΚΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΙΝΤΕΟ,vinteo