Τ/κ Τύπος: Κρίση στον τομέα των ακινήτων στα κατεχόμενα

Η Avrupa (12.04.24) αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού των κατοικιών προς πώληση στα κατεχόμενα και γράφει ότι λέγεται πως υπάρχει κρίση στον τομέα των ακινήτων, όπως αναφέρει η Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου του ΓΤΠ.

Εκφράζοντας την άποψη ότι προγραμματισμός που γίνεται με βάση πληθυσμό που μεταφέρεται από το εξωτερικό δεν είναι προγραμματισμός και ότι προκαλεί χάος η αύξηση πληθυσμού με μη φυσιολογικό τρόπο, η εφημερίδα σημειώνει και τα εξής σε σχέση με τις «κοινωνικές κατοικίες» που προγραμματίζει να ανεγείρει στα κατεχόμενα η προεδρία της Διοίκησης

Ομαδικών Κατοικιών Τουρκίας (ΤΟΚΙ):

«[…] Διαπιστώθηκε, λέει, ότι αναμένουν αγοραστή πέραν των 21 χιλιάδων κατοικιών από τα τέλη Μαρτίου. Περίπου 14 χιλιάδες από αυτές είναι διαμερίσματα, λέει. Ενώ υπάρχουν περίπου 14 χιλιάδες άδεια διαμερίσματα, γιατί το ΤΟΚΙ σχεδιάζει χιλιάδες ‘λεγόμενες κοινωνικές κατοικίες’;

Στη Δερύνεια θα γίνει ένα τεράστιο έργο 1,192 κατοικιών για 5,000 άτομα. Σχεδιάζονται έργα 1,500 κατοικιών στον Γερόλακκο, 1,200 στη Μόρφου, 1,000 στις Μάντρες, 900 στο Τρίκωμο. Για ποιον; Τι άλλο σχεδιάζει το κράτος της Τουρκίας; Στο Παλαίκυθρο 120 κατοικίες, στην Κώμη Κεπήρ 80, στον Βαθύλακα στην Καρπασία 100, στην Καλοψίδα 30, στη Βατυλή 350, στο Πραστειό 50 και στην Κατωκοπιά 50. Υπάρχουν 21 χιλιάδες άδειες κατοικίες, από τις οποίες οι 14 χιλιάδες είναι διαμερίσματα.

Οι οικονομολόγοι λένε πως παραφούσκωσε το στοκ των κατοικιών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Κάτω από κατοχή τίποτα δεν γίνεται με τη λογική και την ‘οικονομική επιστήμη’. Τα πάντα είναι για την κλοπή εδάφους…»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τκ Τύπος, Κρίση,tk typos, krisi