Τμ.Αρχαιοτήτων: Όχι στη χρήση χώρων για πολιτικές εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του για προστασία των χώρων αρχαιοτήτων, δεν επιτρέπει τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων για εκδηλώσεις, που άπτονται της πολιτικής ζωής.

Αναφορικά με το θέμα που έχει εγείρει ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών – ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, για τη μη παραχώρηση του Κάστρου Κολοσσιού από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, για σκοπούς προεκλογικής δραστηριότητας της ΕΔΕΚ, το Υπουργείο

Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει στην απαντητική απάντηση του Υπουργείου, “στις 12 Απριλίου 2016 με ηλεκτρονικό της μήνυμα της η κ. Μαρία Παναγιώτου, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ζήτησε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου, την παραχώρηση του χώρου του Κάστρου Κολοσσιού για σκοπούς τηλεοπτικής προεκλογικής δραστηριότητας του Προέδρου της Κόμματος κ. Μαρίνου Σιζόπουλου”.

“Στις 15 Απριλίου 2016 το Τμήμα Αρχαιοτήτων απάντησε αρνητικά στο αίτημα καθώς, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του για προστασία των χώρων αρχαιοτήτων, δεν επιτρέπει τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων για εκδηλώσεις, που άπτονται της πολιτικής ζωής. Κάτι τέτοιο άλλωστε, θα δημιουργούσε προηγούμενο για μελλοντικά αιτήματα ανάλογης φύσεως”, προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα