Το Euronews ετοιμάζει δύο αφιερώματα για τον Ψηφιακό Ηρόδοτο του ΡΙΚ

Το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος και το Αρχείο του ΡΙΚ θα προβληθούν σε ειδικό αφιέρωμα του Euronews, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου προσθέτοντας ότι για την ετοιμασία των σχετικών ρεπορτάζ ταξίδεψαν στην Κύπρο και επισκέφθηκαν τους χώρους του ΡΙΚ και του Αρχείου, δημοσιογράφος

και κινηματογραφικό συνεργείο του Euronews και κατέγραψαν το υλικό, το οποίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο και την Προϊστάμενη του Αρχείου Φοίβια Σάββα.

Συγκεκριμένα το Euronews ετοιμάζει δύο αφιερώματα για τον Ψηφιακό Ηρόδοτο, εκ των οποίων το πρώτο, θα προβάλλεται για δέκα ημέρες, τρεις φορές ανά ημέρα στην καθημερινή εκπομπή του Euronews, ενώ το δεύτερο θα φιλοξενηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Euronews.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Τσώκος αναφέρθηκε στη σημασία του έργου Ψηφιακός Ηρόδοτος  για την κοινωνία των πολιτών ενώ η κ. Σάββα ξενάγησε την αποστολή στους χώρους του Αρχείου, εξηγώντας τις λεπτομέρειες του έργου και την απήχηση που αυτό είχε τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Το συνεργείο του Euronews κατέγραψε επίσης σκηνές από το Αρχείο και το πολύτιμο ιστορικό υλικό το οποίο διαχειρίζεται και πλάνα από τους υπόλοιπους χώρους εργασίας στο ΡΙΚ.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, η δημοσιογραφική ομάδα του Euronews θα εμπλουτίσει τα αφιερώματα για το Αρχείο του ΡΙΚ, με προγραμματισμένες συνεντεύξεις από πολίτες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν συστηματικά το υλικό το οποίο προβάλλεται μέσω του Ψηφιακού Ηρόδοτου.

Το ΡΙΚ, αναφέρει πως η επιλογή του Euronews να εντάξει στα ειδικά του αφιερώματα τον Ψηφιακό Ηρόδοτο και την εργασία η οποία επιτελείται στο Αρχείο του, αποτελεί αναγνώριση της απήχησης που έχει η απόφασή του να ανοίξει τα ιστορικά του αρχεία στην κοινωνία των πολιτών, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται τέλος ότι η επισκεψιμότητα της επίσημης Πλατφόρμας του Αρχείου ΡΙΚ «Ψηφιακός Ηρόδοτος» https://www.digital-herodotus.eu/ έφθασε αισίως τις 320.000 χρήστες, με σταθερή αυξητική τάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα