Το «comeback» του Ντέιβιντ Κάμερον- Αναλαμβάνει το Βρετανικό ΥΠΕΞ (VID)

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εθεάθη να εισέρχεται στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω κυβερνητικού ανασχηματισμού. Αυτό έρχεται καθώς η Suella Braverman απολύεται από τη θέση της υπουργού Εσωτερικών. Την παραιτησή της ζήτησε ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα σημειώνεται ότι ο Κάμερον ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.

The Rt Hon @David_Cameron has been appointed Secretary of State for Foreign, Commonwealth and Development Affairs @FCDOGovUK pic.twitter.com/r9fL9dIgzs

UK Prime Minister (@10DowningStreet) November 13, 2023

Όπως σημειώνουν δημοσίεύματα, ο κ. Κάμερον, ο οποίος δεν είναι πλέον βουλευτής, πέφτει ως «αλεξιπτωτιστής» στη Βουλή των Λόρδων για να του επιτρέψει να αναλάβει μια θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΟΙ ίδιες πηγές αναφέρονυ πως ο νυν υπουργός Εξωτερικών James Cleverly γίνεται μεταγραφή στο Υπουργείο Εσωτερικών μετά την απέλαση της κ. Braverman

Ο κ. Κάμερον, ο οποίος κέρδισε την πλειοψηφία των Τόρις στις εκλογές του 2015, εθεάθη να μπαίνει στο Νο 10 λίγα λεπτά μετά τον James Cleverly σήμερα το πρωί.

Μετά την απόλυσή της, η κ. Braverman είπε «ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως γραμματέας Εσωτερικών», προσθέτοντας: «Θα έχω περισσότερα να πω εν ευθέτω χρόνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα