Το ΚΝΕ χαιρετίζει την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει την επίσημη έναρξη της αμυντικής επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, με την ονομασία «Ασπίδες».

Η επιχείρηση «Ασπίδες», που ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου 2024, έχει αμυντική εντολή και θα συνοδεύει και θα προστατεύει εμπορικά πλοία από πιθανές θαλάσσιες επιθέσεις στην εν λόγω περιοχή, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτίθεται ότι η κλιμακούμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει επί

καθημερινής βάσης σε κίνδυνο τους ναυτικούς και επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την εφοδιαστική αλυσίδα της Ευρώπης καθώς και τη συνολική οικονομική ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, τόσο η προστασία των βασικών ναυτιλιακών διαδρόμων όσο και η διασφάλιση της διεθνούς αρχής της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση ενέργειας, τροφίμων και της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή παρουσία στην περιοχή για την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας, τόσο του υλικού όσο και του έμψυχου δυναμικού της ναυτιλίας είναι απαραίτητη, λέει το ΚΝΕ ενώ ενθαρρύνει όλες τις συντονισμένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης και της διπλωματικής, με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Η επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα θα έχει ελληνική διοίκηση

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση στο υδραγωγείο στη Λεύκα και προχωρούν άλλα 4 έργα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα