Τουρκία: Η Ακσενέρ επιστρέφει ξανά στην Συμμαχία των 6 με προϋποθέσεις

Το δεξιό κόμμα IYI της Τουρκίας πρότεινε οι δήμαρχοι της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι μαζί με τον Κιλιτζάρογλου να είναι ο πρόεδρος, .εάν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, δήλωσε εκπρόσωπος του IYI τη Δευτέρα, μετά την αποχώρηση του κόμματος από τη συμμαχία της κύριας αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κουρσάντ Ζορλού μίλησε αφού ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Εκρεμ Ιμάμογλου επισκέφτηκαν την ηγέτιδα του IYI Μεράλ Ακσενέρ. Νωρίτερα, ο Γιάβας, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι ήθελε το IYI να επανέλθει στη συμμαχία.

NEW: The crisis resolved. Aksener will join the Table of Six meeting with the proposal of Imamoglu and Yavas as vice presidents along with Kilicdaroglu being the president.

The Table of Six RELOADED

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) March 6, 2023

Το IYI αποσχίστηκε από την εξακομματική συμμαχία την Παρασκευή λόγω διαφωνίας σχετικά με τον προεδρικό υποψήφιο. Ο Ακσενέρ είχε καλέσει τους δημάρχους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υποβάλουν υποψηφιότητα για πρόεδρος - κάτι που αργότερα φάνηκαν να απέρριψαν

Keywords
Τυχαία Θέματα