Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά τον πρώην Πρύτανη Νικολά Παπαμιχαήλ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ανακοίνωση αποχαιρετά τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νικόλα Παπαμιχαήλ ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Νικόλα Παπαμιχαήλ. Ο Νικόλας Παπαμιχαήλ υπηρέτησε με αφοσίωση το Πανεπιστήμιο Κύπρου από τη θέση του Καθηγητή Μαθηματικών

στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής, από τη θέση του πρώτου Αντιπρύτανη (1995 -1999) και από τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου (1999 -2002) σε μια δύσκολη περίοδο για το πανεπιστήμιό μας. Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στην επιστήμη και το ίδρυμα, το 2005 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής.

Άνθρωπος αφοσιωμένος στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κύπρου και σταθερός στα πιστεύω του, δεν δίστασε να παραιτηθεί από το αξίωμα του Πρύτανη διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση νομοθεσίας από τη Βουλή που τροποποιούσε τη σύνθεση των Συμβουλίων των ακαδημαϊκών Τμημάτων. Αναμφίβολα, οι αρετές του ανθρώπου ξεχωρίζουν ιδιαίτερα όταν κατέχουν εξουσία και ο Νίκος Παπαμιχαήλ, δεν δίστασε να την εγκαταλείψει επειδή αυτό επέβαλε το εσωτερικό αξιακό του σύστημα.

Υπηρέτησε επίσης ως Πρόεδρος της τελευταίας Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, πριν την αυτονόμησή του. Ο Νικόλας Παπαμιχαήλ συνέδεσε το όνομά του με τη λειτουργία των δύο δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου. Όσοι και όσες τον γνώρισαν από κοντά, είχαν το προνόμιο να εμπνευστούν από την αξιοπρέπεια, την αγάπη του για προσφορά, και την ανιδιοτελή του έγνοια για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως δήλωσε ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Όλοι οι Πρυτάνεις που τον διαδέχτηκαν είχαμε την τιμή να επικοινωνούμε μαζί του σε διάφορες συγκυρίες για να μοιραστούμε στιγμές από το παρελθόν, αλλά και τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.

Ο Νικόλας Παπαμιχαήλ γεννήθηκε το 1938 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Έλαβε το πρώτο του πτυχίο στα Μαθηματικά από το London University το 1963 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Brunel University από όπου έλαβε και τον διδακτορικό του τίτλο το 1974. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα από το Brunel University ως Λέκτορας ενώ εκλέγηκε στη θέση του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 1992, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. 

Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι σημαίες του ιδρύματος θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και τη μέρα τέλεσης της κηδείας του (πληροφορίες της οποίας θα ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο).

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την παραδειγματική ανιδιοτέλειά του, για την προσφορά του στον οργανισμό, για την εντιμότητα του χαρακτήρα του και για το ήθος του.

Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στον ιερό ναό Παναγίας Παλλουριώτισσας.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα