Το περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας, καταδικάζει ο ΣΠΑΒΟ

Την κακοποίηση γυναίκας και βρέφους μεταναστών από Ελληνοκύπριο άνδρα σε δημόσιο χώρο στην επαρχία Λάρνακας, καταδικάζει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια ( ΣΠΑΒΟ).

«Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού της η γυναίκα βρισκόταν στο έδαφος κρατώντας το βρέφος στην αγκαλιά της ενώ υπήρχαν και  μάρτυρες», αναφέρει.

«Τέτοιες βιαιότητες και αποτρόπαιες εγκληματικές συμπεριφορές, πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία 

ενώ  καταρρίπτουν και εμποδίζουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτειακής συνεισφοράς για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση του ρατσισμού», προσθέτει.

Ο ΣΠΑΒΟ καλεί την Αστυνομία «όπως προβεί άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες για εντοπισμό του φερόμενου δράστη, την παραδειγματική τιμωρία καθώς και τη διασφάλιση κάθε είδους βοήθειας, στήριξης, ασφάλειας και προστασίας στη γυναίκα και στο βρέφος που εκτέθηκε η ζωή του σε κίνδυνο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα