Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΓΝ Λεμεσού ΟΚΥπΥ

Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΓΝ Λεμεσού δραστηριοποιείτε , εντός του δεύτερου μεγαλύτερου και πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου του τόπου μας. Η Πυρηνική είναι ειδικότητα της ιατρικής που παρέχει κυρίως λειτουργική απεικόνιση των οργάνων  μετά την χορήγηση μικρής ποσότητας ραδιενεργών ουσιών οι οποίες μετά ανιχνεύονται στο σώμα του ασθενούς με κάμερα.

Το Τμήμα

Στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας, μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας και το παιδιατρικό τμήμα . Τα Τμήματα αυτά συνεργάζονται καθημερινά για την διεκπεραίωση των εξετάσεων έτσι ώστε να προσφέρεται

η απαραίτητη ασφάλεια για τους ασθενείς

Το σύστημα υβριδικής απεικόνισης

Η τεχνολογικές εξελίξεις έφεραν την παραγωγή υβριδικών συστημάτων. Ένα τέτοιο σύγχρονο σύστημα εγκαταστάθηκε στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στους ανακαινισμένους χώρους και αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του τμήματος. Στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής πραγματοποιούνται εξετάσεις και θεραπείες  που αφορούν:

•           τον θυροειδή

•           τους παραθυρεοειδής

•           τα οστά

•           τους νεφρούς

•           την καρδία

•           τα βασικά γάγγλια σε άτομα με Parkinson.

Εξοπλισμός

Σύμφωνα με τον Δρ. Διογένη Κυπριανού , Υπεύθυνου Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής «Η δυνατότητα της ταυτόχρονος ανατομικής απεικόνισης με τον αξονικό τομογράφο αυξάνει σημαντικά την διαγνωστική ακρίβεια πολλών εξετάσεων έτσι στο τμήμα  πολλές φορές υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου αλλά και αποφυγή περιττής  ακτινοβολίας για τον ασθενή από αχρείαστες εξετάσεις.»

 Εξειδικευμένο Προσωπικό

Το τμήμα αποτελείτε από υψηλά καταρτισμένο προσωπικό το οποίο έχει πολυετή εμπειρία. Ακόμη το προσωπικό διαθέτει την τεχνογνωσία να πραγματοποιήσει με ακρίβεια όλα τα διαγνωστικά πρωτοκολλά που απαιτούνται για την ορθή διάγνωση. Συμφώνα με Κατερίνα Χατζηττοφή, Λειτουργό Πυρηνικής ιατρικής « Η διασφάλιση της ποιότητας των παροχών υπηρεσιών αποτελεί προτεραιότητα για αυτό και  εφαρμόζουμε πιστοποιημένες διαδικασίες που βασίζονται σε διεθνής κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλά».

Προτεραιότητες και Στόχοι

Βασική προτεραιότητα του Τμήματος είναι ο ασθενής και σύμφωνα με την Δέσποινα Δημητρίου, Υποδοχή Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής «Καθημερινά αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας και μέλημα μας είναι η ταχεία εξυπηρέτηση τους». Κυριότερος στόχος όπως ανέφερε η Δέσπω Κουππή είναι η παροχή εκσυγχρονισμένων υπηρεσιών σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον για τον ασθενή.

Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, ΓΝ Λεμεσού

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνα 25801592

Keywords
Τυχαία Θέματα