Τουρκία: Αύριο η υπογραφή για το Κέντρο Παρακολούθησης Σκαφών στην αν.Μεσόγειο

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανακοίνωσε ότι την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, θα υπογραφεί το έργο Εγκατάσταση Συστήματος Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Σκαφών (VTS) ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, το έργο VTS, το οποίο θα συσταθεί στα Κατεχόμενα για την αύξηση της επιρροής στην ανατολική Μεσόγειο, τον ενεργό εντοπισμό των κινήσεων των πλοίων στην περιοχή και μεταξύ Τουρκίας-ψευδοκράτους, καθώς και την προστασία των συμφερόντων στη 'Γαλάζια Πατρίδα', θα υλοποιηθεί με τις αυριανές υπογραφές. Για την παρακολούθηση και τη διαχείριση

της κίνησης των πλοίων στους σταθμούς παρακολούθησης κυκλοφορίας (TMS), οι οποίοι αποτελούν το κύριο συστατικό στοιχείο του συστήματος VTS, θα καταγράφονται και θα αποστέλλονται στο Κέντρο Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Σκαφών (VTSC) τα δεδομένα παρακολούθησης με ραντάρ, τα δεδομένα ραδιοεπικοινωνίας, τα δεδομένα συστήματος ραδιο-κατεύθυνσης, τα μετεωρολογικά δεδομένα, τα δεδομένα του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης (AIS), τα δεδομένα συναγερμού, οι πληροφορίες ήχου και εικόνας.

Το Σύστημα Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων (VTS) αποτελείται από 1 Κέντρο VTS (Αμμόχωστος) και 3 Σταθμούς Παρακολούθησης Κυκλοφορίας (Καρπασία, Λιβερά και Φάρος Τέμπλου).

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια. 

Ενώ το εν λόγω έργο περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα του τουρκικού υπουργείου, οι εργασίες που σχετίζονται με το έργο θα πραγματοποιηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας.

Χάρτης

Keywords
Τυχαία Θέματα