Τουρκία: Αξιολογεί την κατάσταση το Υπουργικό, μπορεί να επεκταθούν τα μέτρα

Υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί σήμερα στην Τουρκία με θέμα την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah (13.04.20), όπως μεταφράζει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, το Υπουργικό Συμβούλιο στην Τουρκία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα εκ’ νέου, υπό την Προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν για αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρία που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει σύσσωμο το Υπουργικό

Συμβούλιο και οι Υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών, Φαχρεττίν Κοτζά και Σουλεϊμάν Σοϊλού αντίστοιχα, θα υποβάλουν παρουσίαση των τελευταίων δεδομένων που επικρατούν στην Τουρκία. Παρουσίαση θα υποβάλει και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτει η εφημερίδα, ενώ επίκεντρο της σημερινής συνάντησης θα είναι και οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή στους Υπουργούς να καθορίσουν νέες προτάσεις και στρατηγικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν αποκλείεται προσθέτει η εφημερίδα, στα πλαίσια των προτάσεων που θα υποβληθούν, να ανακοινωθεί και η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα σαββατοκυρίακα, αναφέρει η ανταποκρίτριά μας Μαρία Ζαχαράκη. Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να απευθύνει νέο διάγγελμα προς το λαό, όπου –σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να ανακοινώσει επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, παρά το χάος και τις ουρές που δημιουργήθηκαν την περασμένη Παρασκευή έξω από τα καταστήματα τροφίμων και στις 31 επαρχίες της χώρας, και είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση, που τελικά δεν έγινε δεκτή, του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται επίσης να ανακοινώσει και κάποια επιπλέον μέτρα απομόνωσης. 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Ισχυρισμοί ότι η παραίτηση του Σοϊλού ήταν ένα πολιτικό παιγνίδι

Νεο-οθωμανική «διπλωματία της μάσκας» στα Βαλκάνια

Τουρκικό lockdown: Ενοχλημένος ο Ερντογάν από το χάος και τον κακό συντονισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα