Τουρκία-Ιράκ: Αξιωματούχοι θα συζητήσουν ζητήματα ασφαλείας

Υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματούχοι θα συζητήσουν ζητήματα ασφαλείας, ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο Ιράκ, με ομολόγους τους σήμερα στη Βαγδάτη, δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών Ιμπραήμ Καλίν πρόκειται να διεξαγάγουν συνομιλίες με ιρακινούς ομολόγους τους στη Βαγδάτη σε μια «σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια».

«Τούρκοι και ιρακινοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν

το Δεκέμβριο στην Άγκυρα μια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν τη δεύτερη τέτοια σύνοδο κορυφής. Θα συζητήσουν την ανάπτυξη κοινής κατανόησης για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε επίσης ότι αξιωματούχοι των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων είχαν συνομιλίες το σαββατοκύριακο με ιρακινούς ομολόγους τους για να συζητήσουν «μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας των αμάχων» στην περιοχή στην οποία η Τουρκία διεξάγει επιχειρήσεις.

Το Ιράκ έχει δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις αυτές παραβιάζουν την κυριαρχία του, όμως η Άγκυρα λέει ότι προστατεύει τα σύνορά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα