Τουρκική «αντεπίθεση» για τις δηλώσεις του Πάπα

Την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Πάπα για την αρμενική γενοκτονία. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου χαρακτήρισε μεροληπτικές και ανάρμοστες τις δηλώσεις του Πάπα. Η ανάγνωση αυτών των οδυνηρών γεγονότων κατά μεροληπτικό τρόπο, είναι ανάρμοστη εκ μέρους του Πάπα και τις αρχής που εκπροσωπεί, ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Παράλληλα εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις του Πάπα δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες δηλώσεις υπέρ τις

συμφιλίωσης. Ελπίζω είπε ότι ο Πάπας στηρίζει τις απόψεις που είχε εκφράσει όταν ήρθε στην Τουρκία και ότι θα αναθεωρήσει την πρόσφατη θέση του.

Ο Πάπας τελώντας λειτουργία στο ναό του Αγίου Πέτρου στη μνήμη των σφαγιασθέντων Αρμενίων είπε ότι η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η πρώτη του 20ου αιώνα.

Νωρίτερα το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Βατικανό για διαβουλεύσεις ενώ ο Πρέσβης της Αγίας Έδρας κλήθηκε για διάβημα διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα