Τουρκοκυπριακές οργανώσεις διαδήλωσαν στα κατεχόμενα κατά πολιτικών της Άγκυρα

Εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων της πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από την «τουρκική πρεσβεία» στην κατεχόμενη Λευκωσία, καθώς, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση, η Τουρκία και οι «συνεργάτες της» στα κατεχόμενα υιοθετούν πολιτικές που διακυβεύουν τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οι διαδηλωτές κατέθεσαν μαύρο στεφάνι ενώ η Σελμά Εϊλέμ, πρόεδρος της συντεχνίας KTOEÖS, ανάγνωση την κοινή δήλωση και καταδίκασε την απαγόρευση

εισόδου στην Τουρκία, η οποία επιβλήθηκε στον πρόεδρο της συντεχνίας Dev-İş, Κοράλ Ασάμ, χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη πολιτική».

Η ανακοίνωση καταγγέλλει περαιτέρω την Τουρκία για χρησιμοποίηση του Κυπριακού προς όφελος των εσωτερικών της πολιτικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Τούρκοι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν να αλλάξουν την κοινωνική ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων μέσω πιέσεων σε διάφορους τομείς.

Τέλος, η ανακοίνωση καταδικάζει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Πύλα.

Διαβάστε επίσης: Δημοσίευμα κατηγορεί εβραϊκή οργάνωση ως όργανο της Μοσάντ στα κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα