Τούρκος αντιπρόεδρος: «Ο αιώνας της Τουρκίας είναι και αιώνας της τδβκ»

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ, μιλώντας σε δείπνο ιφτάρ στη Μόρφου, αναφέρθηκε στην Κύπρο και δήλωσε ότι το ψευδοκράτος παραμένει ακλόνητο στην προσπάθειά του για πρόοδο και ανάπτυξη ενώ έθεσε τις βάσεις για μια νέα εποχή συνεργασίας και ανάπτυξης με την Τουρκία.

«Πάντα το λέω και θα ήθελα να το πω άλλη μια φορά, ο αιώνας της Τουρκίας είναι

και ο αιώνας των Τουρκοκυπρίων, ο αιώνας της ‘ΤΔΒΚ’. Ελπίζω ότι θα χτίσουμε μαζί αυτόν τον αιώνα», υπογράμμισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Ανάπτυξη και Πρόοδος: “Εργαζόμαστε σκληρά για την πρόοδο, την παραγωγή και την ανάπτυξη της ΤΔΒΚ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε,” δήλωσε ο Γιλμάζ, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση στην ευημερία των Τ/Κ. «Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζουμε μια νέα Συμφωνία Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Συνεργασίας».

Διεθνείς Σχέσεις: «Η ΤΔΒΚ δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των διεθνών της σχέσεων, με την ίδρυση ομάδας φιλίας για την Κύπρο στο Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν να αποτελεί ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε. «Τα θέματα αυτά τα συζητάμε με τους συνομιλητές μας στο Αζερμπαϊτζάν και τους υπουργούς και τους θεσμούς μας», συμπλήρωσε.

Κυριαρχική Ισότητα και Δύο Κράτη: “Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο καθεστώς” τόνισε ο Γιλμάζ, εκφράζοντας την αποφασιστική θέση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους σε διεθνές επίπεδο. «Πάντα δηλώνουμε με κάθε ευκαιρία την άποψή μας ότι εάν πρόκειται να υπάρξει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια διαπραγμάτευση μεταξύ δύο ίσων μερών, δύο ίσων κρατών».

Νησί Ειρήνης: «Αλλά αργά ή γρήγορα, αυτά τα άδικα εμπάργκο θα αρθούν. Ό,τι και να κάνει κανείς, αν κλείσει μια πόρτα, θα ανοίξουμε άλλες δέκα πόρτες, οι πόρτες δεν τελειώνουν. Η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις της με τον κόσμο, ιδιαίτερα με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Θα συνεχίσει να χρησιμεύει για να γίνει αυτή η περιοχή νησί ειρήνης», τόνισε ο Γιλμάζ.

Διαβάστε επίσης: Ποιες περιοχές επηρεάζονται από βροχοπτώσεις- Πότε γενικεύονται τα φαινόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκος, Τουρκίας,tourkos, tourkias