Τρέχουν και δεν φτάνουν τα ασθενοφόρα - «Αρκετά τα εκατομμύρια για τον ΟΚΥπΥ»

Αδυναμία κρατικών ασθενοφόρων να ανταπεξέλθουν στις κλήσεις για μεταφορά ασθενών από και προς τα νοσηλευτήρια καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Ασθενοφόρων. 

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Ρούλης Χρήστου, ο οποίος ανέφερε ότι «το σύστημα υγείας δεν έχει εντάξει ακόμα τα ασθενοφόρα στο ΓεΣΥ παρότι τα νοσηλευτήρια έχουν  ασθενοφόρα και δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένα ασθενοφόρο να είναι έξω από ένα νοσηλευτήριο και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι «Υπάρχει νομοθεσία περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, μπορούν να ενταχθούν

τα ασθενοφόρα των ιδιωτικών και μετέπειτα αν τελικά καταλήξει το νομοσχέδιο που εδώ και 10 χρόνια είναι σε συζήτηση να γίνει ένα γενικότερο πλαίσιο ώστε να μπουν και οι ιδιωτικές εταιρείες στο σύστημα υγείας και να αδειοδοτηθούν». 

«Σε πρώτο στάδιο μπορούν να γίνουν αυτά ώστε να μπορούν οι ασθενείς να εξυπηρετούνται από τα ασθενοφόρα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Ο ΟΑΥ αρνείται πεισματικά να εντάξει τα ασθενοφόρα με διάφορα προσχήματα. Φαίνεται ότι είναι αρκετά τα εκατομμύρια για τον ΟΚΥπΥ δεν θέλει να τα αφήσει και έτσι δεν βοηθά να ενταχθούν και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα στο ΓεΣΥ», δήλωσε ο Ρούλης Χρήστου.

Τέλος, μιλώντας για το πρόβλημα και των αριθμό των ασθενοφόρων είπε ότι «Το πρόβλημα που υπάρχει με τα ασθενοφόρα σήμερα είναι ότι υπάρχουν 70 ασθενοφόρα κρατικά και 70 ιδιωτικά. Αυτά τα 70 ασθενοφόρα εξυπηρετούσαν πριν το ΓεΣΥ τα κρατικά νοσηλευτήρια τώρα καλούνται να εξυπηρετήσουν και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που έχουν μπει στο σύστημα υγείας.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να το κάνουν όχι γιατί οι άνθρωποι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά γιατί είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΥΔΥ: «Δεν έγινε καμιά κρούση για να αποτραπεί η απεργία των νοσηλευτηρίων»

Keywords
Τυχαία Θέματα