Τριήμερο πολύ σημαντικό…

Απόψε και την Πέμπτη, σε ΓΣΠ και Μόσχα αντίστοιχα, παίζονται πολλά και σημαντικά για τη φετινή προσπάθεια των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μάλιστα, μετά τα αποτελέσματα στις πρώτες αναμετρήσεις, αναμένονται τεράστια ντέρμπι στο γήπεδο της πρωτεύουσας και τεράστια προσπάθεια από την ΑΕΚ, να κάνει τουλάχιστον ντέρμπι την πρόκριση στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Ξεκινώντας από το πρώτο χρονικά ματς, αυτό του ΑΠΟΕΛ

κόντρα στη Ρόζενμποργκ απόψε, θεωρώ πως είναι μια κλασική προσπάθεια γηπεδούχου να ανατρέψει ένα σκορ, το οποίο όπως εξελίχθηκε ο πρώτος αγώνας, τον αφήνει ικανοποιημένο και γιατί στο πρώτο μέρος δεν βλεπόταν και γιατί πέτυχε γκολ, που ήταν και το ζητούμενο.
Απέναντί του μια ομάδα σαφώς καλύτερη από σχεδόν όλες τις προηγούμενες από τη Σκανδιναβία που αντιμετώπισε, με εξαίρεση την Κοπεγχάγη του 2009, έμπειρη και πολύ επικίνδυνη στις κόντρα επιθέσεις, άρα απλώς θέλει να διατηρήσει το ανέπαφο της εστίας του και ένα τουλάχιστον γκολ θα έρθει.

Αναμένεται μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ, αλλά θεωρώ ότι ένας καλός ΑΠΟΕΛ, με 12ο παίκτη τον κόσμο, με υπομονή και επιμονή, μπορεί να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί στους πρόποδες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πρωτίστως εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα.

Στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη, ο Απόλλων θα έχει πάνω-κάτω την ίδια αποστολή, να ανατρέψει το 1-2 της Ελβετίας και να βρεθεί κοντά στη διεκδίκηση για τρίτη φορά θέσης στους ομίλους του Γιουρόπα.

Η διαφορά εδώ είναι ότι η ήττα στην Ελβετία ήταν άδικη και κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε, όμως θεωρώ ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν τους αντίπαλούς τους και μπορούν να κάνουν ξανά ανατροπή, έχοντας και αυτοί υπομονή, επιμονή και κυρίως καθαρό μυαλό.

Κόσμος αρκετός θα υπάρχει στο ΓΣΠ, πίστη και θέληση επίσης, και με βάση και την εικόνα του πρώτου αγώνα, ένας καλός Απόλλων, με καλή μεσοαμυντική λειτουργία, είναι ικανός να φτάσει στον μεγάλο του στόχο και συνεχίσει να ονειρεύεται και φέτος.

Την ίδια βραδιά στη Μόσχα, η ΑΕΚ θα έχει λογικά το πιο δύσκολο έργο από τους λοιπούς, γιατί και το αποτέλεσμα του πρώτου ματς δεν την ευνοεί και εκτός έδρας αγωνίζεται και κυρίως με την καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε μέχρι τώρα στη φετινή περίοδο κυπριακή ομάδα.

Το γεγονός ότι μεταβαίνει στη Μόσχα έχοντας τον τίτλο του αουτσάιντερ, στο τέλος της βραδιάς πιθανόν να αποδειχθεί και καλό, γιατί δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει πολλά στην περίπτωση που κάνει την υπέρβαση.

Η ΑΕΚ χρειάζεται την απόλυτα καλή μεσοοαμυντική λειτουργία, να είναι συνεχώς κοντά σε σκορ πρόκρισης και απαραίτητο στοιχείο είναι να πετύχει γκολ.

Δύσκολος αυτός ο συνδυασμός, όμως είδαμε πολλά από ομάδες μας που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και τα κατάφεραν.

Κοντολογίς, αναμένουμε δύο ανατροπές στο γήπεδο της πρωτεύουσας και μια μάχη για την τεράστια υπέρβαση στη Μόσχα.

Καλή επιτυχία στο τρίο των εκπροσώπων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα