Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

ΑΕΚ
Για να έχει αξία η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει την Κυριακή να φύγει από το Τσίρειο με τους τρεις βαθμούς

Απ’ την κόλαση στον παράδεισο. Αυτήν τη διαδρομή έκανε η ΑΕΚ στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον ΑΠΟΕΛ. Οι «κιτρινοπράσινοι» γνώριζαν ότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού τυχόν άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, ουσιαστικά θα τους έθετε νοκ

άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου.

Αυτό το γεγονός δίνει ακόμα περισσότερη αξία στη νίκη, αφού μόλις στο 81’ κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Με πάθος που ξεχείλιζε οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ κατάφεραν να πετύχουν στις καθυστερήσεις το «χρυσό», όπως αποδεικνύεται, γκολ και να παραμένουν ζωντανοί στο όνειρο και στο -6 από το ρετιρέ.

Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία είχε και ο κόσμος, αφού στα σημεία όπου η μπάλα «έκαιγε», αυτός έσπρωξε την ομάδα. Και αποδείχθηκε ότι ο κόσμος της ΑΕΚ μέσα στην «ARENA» μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πλέον οι «κιτρινοπράσινοι» με την ψυχολογία σαφώς να είναι με το μέρος τους, έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ντέρμπι του Τσιρείου την ερχόμενη Κυριακή, κόντρα στην ΑΕΛ. Σε ένα παιχνίδι όπου ο στόχος είναι ένας και μοναδικός και στην ΑΕΚ δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε το παραμικρό στραβοπάτημα.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να έχει αξία η επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να φύγουν από τη Λεμεσό με τους τρεις βαθμούς. Ενδεχόμενη επιτυχία θα βάλει «φτερά» στα πόδια των παικτών του κ. Ιδιάκεθ και με έξι αγωνιστικές να υπολείπονται, θα τα παίξουν όλα για όλα.

Σήμερα, οι «κιτρινοπράσινοι» θα απολαύσουν το ρεπό τους και από αύριο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, αρχίζοντας να μετρούν αντίστροφα για το ντέρμπι της Κυριακής.

Κυριάκος Δημητρίου: «Το πιστέψαμε, το πετύχαμε»
Ο Κυριάκος Δημητρίου, μιλώντας χθες στο Ράδιο Πρώτο, αναφέρθηκε στον αγώνα του Σαββάτου, για τη διαιτησία και για το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΛ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ χαρακτήρισε τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ νίκη εξιλέωσης. «Η ομάδα το πίστεψε, το διεκδίκησε μέχρι το φινάλε και ανταμείφθηκε με αυτό στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Πήραμε το ζητούμενο, μετά τις απώλειες που προηγήθηκαν, μειώσαμε την απόσταση από την κορυφή στους 6 βαθμούς. Δεν έχουμε εκπληρώσει τον οποιοδήποτε στόχο, πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια για να μην πάει στράφι η ανατροπή που πετύχαμε το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε must win.

Δεν ήταν τα πράγματα με το μέρος μας και καταφέραμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Δεν μπορείς να κάνεις ανατροπή αν δεν το πιστεύεις. Βοήθησε πολύ και η συμπαράσταση του κόσμου, στο κατάλληλο σημείο. Οφείλουμε να τους βγάλουμε το καπέλο, όσοι ήταν δίπλα μας, το πίστεψαν και το μετέφεραν αυτό στους παίκτες».

Για τη διαιτησία, ο Κυριάκος Δημητρίου είπε: «Εξηγήσαμε στην ανακοίνωση, περιμένουμε από τους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος. Θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο αν θα προχωρήσουμε σε καταγγελία».

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΛ, ανέφερε: «Η επιλογή είναι μία, όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και σημαντικά. Είναι όλα ντέρμπι. Υπάρχει μια διαφορά, πρέπει να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει, πρώτα εμείς και μετά να κοιτάζουμε τα άλλα αποτελέσματα. Είναι δύσκολη η αποστολή μας στο Τσίρειο. Από την αρχή της σεζόν όμως έχουμε δείξει ότι δουλεύουμε στις αδυναμίες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα