Τρόπους συνεργασίας συζήτησαν Αριστοτέλους-Πρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα συναντήθηκε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Αννα Αριστοτέλους και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι ήταν η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της δημιουργίας συνεργειών και δράσεων με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για τη σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας προς όφελος των εγκλωβισμένων και επανεγκατεσταθέντων που διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά, αλλά και των συγγενών των αγνοουμένων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν

τρόποι ανάπτυξης συνεργασίας, με σκοπό την ενίσχυση και διεύρυνση της γνώσης, μάθησης και εκπαίδευσης μέσω πανεπιστημιακών σπουδών για τις ευάλωτες ομάδες, την παροχή υποτροφιών, αλλά και την προβολή της ανθρωπιστικής πτυχής των θεμάτων αυτών σε Κύπρο και εξωτερικό στο πλαίσιο της διαφώτισης.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας ενημέρωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την κ. Αριστοτέλους για τα δια ζώσης και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς επίσης και για τα επαγγελματικά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Intercollege.

Σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου και σε συνεννόηση με τους Κοσμήτορες των διαφόρων Σχολών, θα εξετάσει διάφορες δράσεις, μεταξύ των οποίων ερευνητικά προγράμματα, διαλέξεις και συνέδρια που θα μπορούσε να διοργανώσει προς όφελος των συγκεκριμένων αυτών ομάδων.

Η κ. Αριστοτέλους ευχαρίστησε, όπως αναφέρεται, τον Πρύτανη για τις προτάσεις του και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την ανθρωπιστική πτυχή του δράματος των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή και κατοχή του 1974, καθώς και για τους συγγενείς τους, αλλά και τους ανθρώπους που διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά, υπό συνθήκες κατοχής, κρατώντας τα ζωντανά παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

«Η περαιτέρω μόρφωση, γνώση και εκπαίδευση προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες μας και συνάμα τα συνέδρια, διαλέξεις, εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποιούν και διαφωτίζουν, θυμίζοντας και τονίζοντας την κατάφωρη καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Κύπρου, ως αποτέλεσμα της κατοχής», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα