Βαφεάδης-Ευαγγέλου: Η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στη συμμετοχική δημοκρατία

Η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στη συμμετοχική δημοκρατία δήλωσαν τη Δευτέρα, ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης και η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μαριλένα Ευαγγέλου, σχολιάζοντας τους διορισμούς των μελών στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο Υπουργός Μεταφορών και η Υφυπουργός Πρόνοιας απαντούσαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχαν με την Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ο

κ. Βαφεάδης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη ως προς τη συμμετοχική δημοκρατία λέγοντας ότι «θεωρούμε ότι όλοι έχουμε λόγο και άποψη και προσωπικά είμαι υπερήφανος για τη διαδικασία την οποία επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο να ακολουθήσει για την επιλογή των μελών των ημικρατικών οργανισμών».

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία έχει δώσει την ευκαιρία σε πάρα πολύ κόσμο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν αυτή την ευκαιρία. Σημείωσε ότι από την εποχή της Προεδρίας του Γιώργου Βασιλείου οι επιλογές στους ημικρατικούς οργανισμούς ήταν καθαρά κομματικές αναφέροντας ότι σήμερα πλέον αυτό δεν υφίσταται και μπορούν όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στον βραχίονα αυτό της Κυβέρνησης και στην υλοποίηση του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις έντονες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς από πλευράς αντιπολίτευσης (ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ) αλλά και συμπολίτευσης (ΔΗΠΑ), ο κ. Βαφεάδης είπε ότι αυτή είναι μια διαδικασία η οποία για πρώτη φορά εφαρμόζεται προσθέτοντας ότι είναι μια διαδικασία που δεν περιορίζεται στο να είναι κάποιος κομματικό στέλεχος για να συμμετέχει στους ημικρατικούς οργανισμούς.

«Εμείς το βλέπουμε ότι είναι μια θετική προσπάθεια, να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο, να μην πρέπει να είσαι κομματικό στέλεχος, να θέλεις να προσφέρεις στα κοινά, να είσαι ικανός, να έχεις τον χρόνο, και όταν είσαι θετικός, το γνωμοδοτικό συμβούλιο μπορεί να σε επιλέξει να συμμετέχεις» είπε και επεσήμανε ότι «Δεν στεκόμαστε στο τι γινόταν πέρσι, πρόπερσι, εμείς στεκόμαστε στο τι είναι σωστό να γίνει αύριο». 

Από την πλευρά της η κ. Ευαγγέλου συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια καινοτομία, ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να απαλλαγεί από αυτό που συνέβαινε και δεν ήταν αρεστό. Σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει συμμετοχική δημοκρατία και δίδεται μεγαλύτερη ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους πολίτες με ικανότητες να συμμετέχουν στα κοινά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα