Οι Ε/κ "ακούμπησαν" πάνω από 6,5 εκ. στα κατεχόμενα

Μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να διατείνεται ότι κάνει το παν για να εμποδίσει τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους διά της διπλωματικής οδού, ωστόσο οι Κύπριοι πολίτες εξακολουθούν να χρηματοδοτούν τα κατεχόμενα, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές και τις παροχές που δεν μπορούν να βρουν στην ελεύθερη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6,5 εκ. ευρώ σε πλαστικό χρήμα ξόδεψαν οι Κύπριοι στα κατεχόμενα μέσα σε μόλις 9 μήνες, από την αρχή του έτους, ποσό το οποίο είναι αυξημένο κατά 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Λεωφορείο σε ευρωπαϊκή περιοδεία προώθησης του ψευδοκράτους

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στις κατεχόμενες περιοχές από κυπριακές κάρτες έφτασαν τις 740.399 ευρώ, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση της τάξης του 45%.

Παράλληλα, 2,5 εκ. ευρώ δόθηκαν από κυπριακές κάρτες στην Τουρκία από την αρχή του έτους μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εν λόγω ποσά έχουν να κάνουν με πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών και δημοσιεύονται κάθε μήνα από την JCC Payments.

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, ενώ παραδοσιακά διοχετεύονται περισσότερα χρήματα από τουρκικές κάρτες στην αγορά των ελεύθερων περιοχών, για τον μήνα Σεπτέμβριο το ποσό είναι μειωμένο κατά 14% και ανέρχεται στα 2,405,520 ευρώ.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των Κυπρίων για τις αγορές στα κατεχόμενα, για το εννιάμηνο ξοδεύτηκαν στα κατεχόμενα 3.767.491 ευρώ σε ξενοδοχεία, 863.623 ευρώ για ψυχαγωγία, 466.713 για ρούχα, 412.241 ευρώ για ταξίδια μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και 285.582 ευρώ σε ψώνια στις υπεραγορές.

Σημειώνεται ότι μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο ξοδεύτηκαν για αεροπορικά εισιτήρια 55.151 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 1.749 συναλλαγές για ψυχαγωγία, που πιθανότατα καταμαρτυρούν ότι στα καζίνο των κατεχομένων ξοδεύτηκαν 189.292 ευρώ.

Βάσει των ίδιων δεδομένων, οι Κύπριοι κατέθεσαν στα ταμεία των υπεραγορών των κατεχομένων 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ πλήρωσαν σε ξενοδοχεία 315,501 ευρώ.

Όσον αφορά στις αγορές πετρελαιοειδών, οι πληρωμές στα κατεχόμενα για τον μήνα Σεπτέμβρη ανήλθαν στις 31,062 ευρώ, ενώ στο σύνολο των εννέα μηνών, στα 212.891 ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι ενδεχομένως οι Κύπριοι να γεμίζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους από πρατήρια των κατεχόμενων περιοχών.

Αφήνουμε χρήματα και στην Τουρκία

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα στοιχεία της JCC φαίνεται ότι οι κυπριακές κάρτες κινήθηκαν κατά 32% περισσότερο για τον μήνα Σεπτέμβριο στην Τουρκία, με το ποσό να φτάνει στις 311,658 ευρώ, ενώ από τον Γενάρη μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσό αυτό ανήλθε στα 2,583,217 ευρώ. Ποσοστιαία μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξης του 11%.

Keywords
Τυχαία Θέματα