Βουλή: Κεκλεισμένων η συζήτηση για σφετερισμό περιουσιών - Αιχμές από Κέττηρο

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται τελικά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, η οποία σήμερα θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης οικοδομικής ανάπτυξης στα κατεχόμενα και ιδιαίτερα στην περιοχή Σαλαμίνας-Τρικώμου της επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και τις εξελίξεις στην υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στην Ιταλία, με την κατηγορία της «πώλησης ελληνοκυπριακών περιουσιών».

Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να εξέλθουν της

αίθουσας, ενώ κατά τη διάρκεια λήψης πλάνων από τους συναδέλφους κινηματογραφιστές, ο κ. Κέττηρος είπε ότι η απόφαση για συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών, δεν λήφθηκε από τη Βουλή, αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας και το Υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκαν λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό δεν φαίνεται να είναι άσχετο με το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής, εκτός από εκπροσώπους του ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΣ, των Τμημάτων Πολεοδομίας και Κτηματολογίου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, κλήθηκε να συμμετάσχει και η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ).

Πάντως, ο κ. Κέττηρος κάκισε την απόφαση αυτή, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι η Βουλή μέχρι σήμερα ενημερωνόταν για το θέμα από τα ΜΜΕ, υπονοώντας ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, δεν ενημέρωναν τους βουλευτές για τις εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Παραμένει υπό κράτηση μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου ο Τ/κ δικηγόρος Κιουρσάτ

Keywords
Τυχαία Θέματα