Βρετανικό ΥΠΑΜ: Ισχυρότερη από ποτέ η αμυντική συνεργασία με Τουρκία

«Η αμυντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας θα συνεχίσει να ενισχύεται, μετά τις υπουργικές συναντήσεις στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF) που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει το Βρετανικό ΥΠΑΜ στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Στο IDEF, ο υπουργός Αμυντικών Προμηθειών του Η.Β Τζέιμς Κάρτλιτζ συναντήθηκε με τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Τζελάλ Σάμι Τουφεκτζί και τον πρόεδρο της Τουρκικής Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας, Καθηγητή Χαλούκ Γκοργκούν.

Οι συναντήσεις κάλυψαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού,

των εξαγωγών και περαιτέρω ευκαιριών για συνεργασία σε όλους τους κοινούς τομείς.

Επίσης στο IDEF, ο Βρετανός Υπουργός γιόρτασε την κοινοπραξία και την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης  με τη Nurol Mankina και την NP Aerospace, οι οποίες δηλώνουν την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην αμυντική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα τελευταία χρόνια, η σχέση μεταξύ των δύο κρατών έχει εξελιχθεί από δύναμη σε ισχύ, με μια ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική βιομηχανική σχέση με την Τουρκία που καλύπτει τομείς του αέρα, της ξηράς και της θάλασσας, και ειδικότερα η βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να συνεργάζεται με τους Τούρκους ομολόγους να αναπτύξουν το αεροσκάφος μάχης TF-X», σημειώνει το Βρετανικό ΥΠΑΜ=

Ο υπουργός Αμυντικών Προμηθειών Τζέιμς Κάρτλιτζ δήλωσε:

«Η σχέση ΗΒ-Τουρκίας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Μοιραζόμαστε μια διαρκή αμυντική συνεργασία με τις αντίστοιχες βιομηχανίες μας και δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις ασφάλειας.

Today at Turkey's #IDEF23, UK Defence Procurement Minister @jcartlidgemp met with the UK Ambassador to Turkey @JillMorrisFCDO, as well as

Keywords
Τυχαία Θέματα