Υφ. Τουρισμού: «Στόχος μέσα Ιουνίου να είναι έτοιμος ο τουριστικός τομέας»

Με τηλεφωνική παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μίλησε για τις χώρες από όπου στοχεύει η Κύπρος να δεχθεί τουρίστες, για το πότε θα είναι έτοιμος ο τουριστικός τομέας αλλά και για την εκπαίδευση που δέχονται μέσω τηλεδιάσκεψης οι ξενοδοχειακές μονάδες.


Αρχικά ανέφερε ότι έχουν τελειώσει οι πρώτες επαφές με αεροπορικές εταιρίες και φορείς τουρισμού, προσθέτοντας ότι στις 15 του μήνα θα γίνουν ξανά για να αποφασιστεί ποιοι θα πετάξουν στην

Κύπρο.

Τόνισε ότι «θα πρέπει να δούμε αγορές που δεν ήταν τόσο δυνατές τα προηγούμενα χρόνια». Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να έρθουν τουρίστες από την Ασία λόγω της απόστασης, καθώς η τουρίστες προτιμούν τις απευθείας πτήσεις. «Δύσκολες οι απευθείας πτήσεις γιατί πολλές εταιρίες θα μειώσουν τον στόλο και το προσωπικό τους», κατέληξε.

Επισήμανε ότι είναι σε επαφή με χώρες όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ θα μπορούν να έρθουν τουρίστες από χώρες όπως τη Γερμανία, Ελβετία και Νορβηγία. «Θα μπορούμε να δεχθούμε τουρίστες από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία σε μεταγενέστερο στάδιο», πρόσθεσε.


Τέλος ανέφερε ότι ο στόχος είναι μέσα με τέλη Ιουνίου να είναι έτοιμος ο τουριστικός τομέας για να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες, ενώ ανέφερε και την εκπαίδευση που γίνεται στον τουριστικό τομέα μέσω της πλατφόρμας Zoom, έτσι ώστε να μπορεί  το προσωπικό να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμη: 

Αρχηγός Αστυνομίας: Αναμενόμενες οι ποινικές διώξεις κατά αστυνομικών

Τραγωδία/Λάρνακα:Άνδρας φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος την αδελφή του

Βρετανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά ισλαμιστών στο Ιράκ από βάση Ακρωτηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα