Υπαίθριο νοσοκομείο που έστειλε η Ιορδανία στήνεται στην Γάζα

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα υπαίθριο νοσοκομείο που έστειλε η Ιορδανία εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, το πρώτο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς της περιοχής, στις 7 Οκτωβρίου.

«Το νοσοκομείο θα εγκατασταθεί στο Χαν Γιούνις, για να υποδέχεται τραυματίες και ασθενείς, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα νότια νοσοκομεία, με την εισροή εκατοντάδων τραυματιών κάθε

μέρα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ζακούτ, διευθυντής.

Υπάρχουν περίπου 30.000 τραυματίες σε όλη τη Γάζα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στην περιοχή που διοικείται από τη Χαμάς.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει φτάσει τους 13.000, κυρίως άμαχους, ανακοίνωσε το Υπουργείο την Κυριακή.

Ο Αίντ Γιαγκί, επικεφαλής ιατρικής βοήθειας στη Γάζα, είπε ότι το υπαίθριο νοσοκομείο  θα βοηθήσει να μετριαστεί η πίεση στις υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας.

«Ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού είναι περιορισμένος και δεν υπάρχουν (αρκετά) ασθενοφόρα», είπε ο Γιαγκί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υπαίθριο νοσοκομείο της Ιορδανίας έφτασε στη Γάζα συνοδευόμενο από 17 μέλη προσωπικό και 40 φορτηγά ιατρικής βοήθειας.

Όλα τα εμπορεύματα και τα άτομα που εισέρχονται στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο υπόκεινται στην έγκριση του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της αρχής διελεύσεων της Γάζας, Χισιάμ Αντουγάν, είπε ότι έξι ασθενοφόρα από το Κουβέιτ εισήλθαν επίσης στο έδαφος τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη: «Σταματήστε να μιλάτε για θανατική ποινή στα συλληφθέντα μέλη της Χαμάς»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα