Υπογράφηκε «πρωτόκολλο» για την κατασκευή τζαμιού στο Γκιόνελι

Η Halkın Sesi  (15.09.23) γράφει ότι πρωτόκολλο για κατασκευή τζαμιού στην περιοχή Γκιόνελι υπογράφηκε μεταξύ του ΕΒΚΑΦ, του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», του λεγόμενου δήμου Γκιόνελι-Γερολάκκου και του (δωρητή) Μπεχά Κιοπριουλιού (Beha Köprülü).

Στην τελετή υπογραφής δόθηκαν και πληροφορίες για τις πληρωμές σε σχέση με την κατασκευή του τζαμιού. Σε πρώτο στάδιο, το κόστος ανέγερσης του τζαμιού θα καλυφθεί με £250.000 στερλίνες, οι οποίες θα διατεθούν από τον δωρητή Μπεχά Κιοπριουλιού στον λογαριασμό του ΕΒΚΑΦ και του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων»

υπό μορφή δωρεάς. Εάν οι £250.000 είναι ανεπαρκείς για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του τζαμιού, το ΕΒΚΑΦ και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» θα καλύψουν τα απαραίτητα έξοδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το τζαμί θα ονομαστεί  τζαμί «Limassollu Beha Hüseyin Köprülü».

Το σχήμα, το μέγεθος και η όψη του τζαμιού θα αποφασιστεί από  το ΕΒΚΑΦ και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων», τα οποία ανέλαβαν επίσης το έργο και τον διαγωνισμό του καθώς και την κάλυψη του εξοπλισμού που χρειάζεται. Το τζαμί αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Στην ομιλία του στην τελετή υπογραφής, ο  λεγόμενος δήμαρχος Γκιόνελι-Γερολάκκου, Χουσεϊν Αμτζιάογλου δήλωσε ότι η ανάγκη για ένα τέμενος στην περιοχή είχε φανεί ξεκάθαρα εδώ και πολύ καιρό και ότι το σημερινό τζαμί είναι ανεπαρκές για να  τις ανάγκες, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ειδικά τις ημέρες των κηδειών.

Πηγή: ΓΤΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα