ΥΠΟΙΚ: Θετική η θέση των τραπεζών για όλα τα θέματα

Θετική είναι η προσέγγιση των επικεφαλής των τραπεζών για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση της Πέμπτης, μεταξύ των οποίων και το ύψος των δανειστικών επιτοκίων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ύστερα από συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Κωνσταντίνο Ηροδότου.

«Τα μηνύματα που παίρνουμε από την οικονομία και την κοινωνία τα μεταφέρουμε, προσπαθώντας να δημιουργηθεί

και με το τραπεζικό σύστημα μια καλή σχέση που να έχει και κάποια ωφελήματα τα οποία δεν θα τα επωφεληθούν μόνο οι καταναλωτές, η κοινωνία και οι δανειολήπτες», είπε ο κ. Κεραυνός, κληθείς να πει κατά πόσον θα πρέπει να αναμένει κάτι ο δανειολήπτης για τα θέματα των επιτοκίων και των αναδιαρθρώσεων.

«Όταν τα πράγματα εξελίσσονται καλά, νομίζω όφελος θα υπάρξει και για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η προσπάθεια, που δεν γίνεται μόνο στην Κύπρο, είναι να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις επιτοκιακές πολιτικές, κατά την κρίση των τραπεζών, καθώς δεν μπορεί να παρέμβει ο Υπουργός Οικονομικών ούτε ο Διοικητής της ΚΤ να καθορίσουν επιτοκιακή πολιτική». 

Ερωτηθείς αν οι επικεφαλής των τραπεζών έλαβαν αυτό το μήνυμα κατά τη συνάντηση που είχε χθες μαζί τους, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «η θέση/προσέγγιση των επικεφαλής των τραπεζών που είδα χθες ήταν θετική και με πολύ κατανόηση».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΚΤ, κληθείς να πει κατά πόσον ανησυχεί να δημιουργηθεί νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανέφερε ότι η ΚΤ κάνει τα σενάρια της «λόγω και της αύξησης των επιτοκίων αλλά και του πληθωρισμού και είμαστε, από εποπτικής άποψης, σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες».

Η είδηση ανανεώνεται 

Keywords
Τυχαία Θέματα