Αντ. Σαμαράς: «Εχω ακόμη τρία χρόνια κυβέρνηση»

Αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία εμφανίστηκε ο Α. Σαμαράς, που επεφύλαξε βολές κατά του Φ. Κουβέλη και εύσημα για τον Β. Βενιζέλο.

«Να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να διατηρήσουμε την χρηματοδότησή της με ορίζοντα τετραετίας. Τίποτα δε θυμίζει όσα γίνονταν πέρσι, όλοι παραδέχονται ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα πρέπει

να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα εμπρός. Προέκυψαν διαφωνίες με τα άλλα κόμματα για την ΕΡΤ. Δεν απάντησα σε προκλητικά σχόλια και προσπάθησα να βρω λύση. Χθες συμφωνήσαμε σε λύση: θα λειτουργούσε προσωρινά η δημόσια τηλεόραση με τρίμηνες συμβάσεις κάποιων απολυμένων. Δέχθηκα ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 2000 και σε λίγους μήνες να ολοκληρωθεί το νέο σχήμα. Τους είπα να βάλουμε ένα νέο υφυπουργό δικό τους. Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ.

Σήμερα ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και ζήτησε να λειτουργήσει η κατηργημένη ΕΡΤ, να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό καθεστώς και να μην υπάρχει καμιά ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι. Το μαύρο θα φύγει, αλλά η ΕΡΤ έχει καταργηθεί. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μη δεχτούν τη λύση αυτή, ενώ το ΠΑΣΟΚ γενναία τη δέχτηκε. Θα συνεχίσω όπως και να ‘ναι. Στόχος μας είναι η διάσωση της χώρας με ορίζοντα τετραετίας. Εχει ένα δίκιο ο κ. Βενιζέλος. Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά ούτε και ακυβερνησία.

Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο κυβέρνηση. Μας μένουν άλλα τρία. Θα τα εξαντλήσουμε, για το καλό του ελληνικού λαού».
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα