«Άνθος του Γιαλού» την Πέμπτη στο Βυζαντινό Μουσείο

Στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία όσοι επιθυμούν να απολαύσουν την παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος το καλοκαίρι, «Άνθος του Γιαλού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Ο Σύλλογος Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου που πήρε την πρωτοβουλία διοργανώνει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Άνθος του Γιαλού», η οποία αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,

«Το Μοιρολόγι της Φώκιας», «Έρως – Ήρως» και «Άνθος του γιαλού».

Στον ρόλο του «αγίου των γραμμάτων» ο Τάκης Χρυσικάκος, μια ταπεινή και ταυτόχρονα επιβλητική παρουσία που καταφέρνει να αποδώσει την παπαδιαμαντική γλώσσα με μεγάλη δεξιότητα και μαεστρία παραμένοντας πάντοτε κοντά στα πρωτότυπα κείμενα.

Την παράσταση πλαισιώνει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με την αισθαντική φωνή και το μαντολίνο του δημιουργώντας ένα κράμα μουσικής και λόγου που ταξιδεύει τον θεατή από την Κρήτη στη Σκιάθο και αντίστροφα.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων και τη συμμετοχή του Μανώλη Μπαρδάνη στον μελωδικό ήχο της φυσαρμόνικας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Info: ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.30, ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)

Keywords
Τυχαία Θέματα