Απάντηση προς συνάδελφο κ. Ι. Μαμουζέλο

Επιστολή Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο enimerosi24

3 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε συνάδελφε, (με αυτήν την ιδιότητα σας απευθύνομαι και όχι του πολιτικού στελέχους),

Οι άνθρωποι υπάρχουμε γιά να γινόμαστε καλύτεροι, βεβαίως δε το οφείλουμε εις εαυτούς κατά την ενάσκηση του επαγγέλματός μας, συνεπώς και πρωτίστως οι δημοσιογράφοι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η σωστή χρήση της γλώσσας μας είναι κάτι που πρέπει να επιδιώκεται και συνεπώς να επιδεικνύεται η δέουσα προσοχή. Βεβαίως είναι παραδεκτό, ότι, όταν εκφέρεται προφορικός λόγος από συναδέλφους, είναι παραδεκτό να υποπέσουν

και σε κάποια γλωσσικά λάθη. Όχι, όμως, και σε αποφώνηση εκπομπής με τη διατύπωση «ελπίζω να σας ενημερώσουμε, όσο μπορέσαμε».

Αυτή είναι η μόνη και μοναδική οπτική, με την οποίο προσεγγίζω το θέμα και ουδόλως με πολιτικά, πολλώ μάλλον με κομματικά, κριτήρια. Άλλωστε θεωρώ, ότι ο δημοσιογράφος, δικαιούται να έχει τη δική του πολιτική προτίμηση και αντίστοιχη κομματική επιλογή-αυτά τα δύο δεν αντιστοιχίζονται κατ’ ανάγκην- δίχως όμως αυτά τα κριτήρια να καθορίζουν και να σκιάζουν το δημοσιογραφικό του λόγο, γραπτό, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό. Ο δημοσιογραφικός λόγος δεν είναι πολιτικός.

Σε κάθε περίπτωση, η ελπίδα την οποία μου αποδίδετε δεν με αφορά και δεν αποτελεί καν πίστη μου. Ατυχήσατε και αστοχήσατε. Οι πολιτικές προτιμήσεις μου δεν απετέλεσαν ποτέ «εξαγώγιμο είδος».

Καλό μήνα.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης 

————————-
Δείτε ακόμα: «Από την Πόλη έρχομαι…»
————————-

Keywords
Τυχαία Θέματα