Απέναντι στην ανεργία και την ύφεση το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης

Ο Αντώνης Σαμαράς… στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη βουλή παρουσίασε ένα αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα με κύριο στόχο την προσπάθεια για επίτευξη της ανάπτυξης στη χώρα μας και την αναστροφή της μεγάλης ύφεσης που επικρατεί στην αγορά και σε όλα τα μέτωπα.

‘Ετσι…περιγράφοντας το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης στάθηκε κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει όλο το βάρος της σε αυτές αφού έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Τόνισε… ότι η κυβέρνηση

θα προωθήσει ακόμη και αυτές που δεν είναι άμεση συμβατική υποχρέωση όπως τους σιδηροδρόμους (βλέπε ΤΡΕΝΟΣΕ) την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας (που αφορά τη ΔΕΗ) με διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο. Όποιος τα αναλάβει θα πρέπει… να κάνει επενδύσεις για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Θα είμαστε προσεκτικοί πρόσθεσε στην αποκρατικοποίηση και της Εταιρείας Υδάτων.

Ο Αντώνης Σαμαράς… στάθηκε και στην αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου ενώ εξήγγειλε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το Ελληνικό αλλά και η αξιοποίηση της από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

Θα γίνουν… συμβάσεις παραχώρησης τόνισε ο πρωθυπουργός όπως τα λιμάνια ενώ θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου και θα καταργηθούν όσοι δεν παράγουν ουσιαστικό έργο κατόπιν αξιολόγησης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πάντως… βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης θα αποτελέσει το ξεμπλοκάρισμα  του ΕΣΠΑ τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η καταπολέμηση της ανεργίας ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούν οι πολίτες να βλέπουν να επιδεινώνεται το βιοτικό τους επίπεδο και να αυτοκτονούν από απόγνωση!

«Όσα αναφέρει το πρόγραμμα σύγκλισης των τριών κομμάτων ισχύουν απολύτως» είπε και σημείωσε ότι «κύρια επιδίωξή μας είναι να συγκρατήσουμε και να αναστρέψουμε την ύφεση, δεν επαιτούμε  είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μία σειρά από μεγάλες διαρθρωτικές τομές».

Κύριος στόχος… είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να αναπνεύσει η αγορά και θα ζητηθεί η χρονική παράταση του προγράμματος.

Στήριξη… της ρευστότητας και επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Η ρευστότητα είναι το αίμα της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο πρωθυπουργός αν δεν αποκατασταθεί κάθε προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Εξήγγειλε δημιουργία περιουσιολόγιου που θα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Συμψηφισμός των οφειλών από και προς το Δημόσιο. Μέσα σε 1,5 χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί το κράτος να απαιτεί εισφορές από τους ιδιώτες, ενώ δεν πληρώνει. Αν γίνει σωστά θα έχει μηδενικό κόστος τόνισε.

Πάντως…ΤΡΕΝΟΣΕ, μονάδες της ΔΕΗ και τμήματα της Αγροτικής τράπεζας αποτελούν βασικές προτεραιότητες στις αποκρατικοποιήσεις…

Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε επίσης σειρά πρωτοβουλιών… για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος με αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του καθεστώτος βουλευτικής ασυλίας. Μίλησε ακόμη για μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ακρίβειας και το σπάσιμο των κα

Keywords
Τυχαία Θέματα