Η ατζέντα του Eurogroup

Περιμένουν την Ελλάδα με… άγριες διαθέσεις

Δύο… κολασμένα 24ωρα φαινεται να περιμενουν το νεο υπουργο Οικονομικων, Γιαννη Στουρναρα, τη Δευτερα και την Τριτη στις Βρυξελλες, στη συνοδο  των υπουργων Οικονομικων της ευρωζώνης.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχει ο κ. Στουρναρας με τους συναδέλφους

του υπουργού, καποιοι εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα εχθρικοι απέναντι στην Ελλάδα, εξαιτιας των μεγαλων καθυστερησεων στην υλοποιηση του Μνημονιου.

Η ατζέντα του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της Δευτέρας ειναι μεγαλη, με αξιωματούχους των Βρυξελλών όμως να χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών για ταχεία διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στη συνεδρίαση του Εurogroup θα συζητηθούν το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες, το αίτημα της Κύπρου για υπαγωγή στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και τα ζητήματα της κοινής εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών και της χρήσης των κεφαλαίων από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

Η διαδικασία διευθέτησης των παραπάνω θεμάτων θα μπορούσε να κρατήσει μήνες, δεδομένων των διαφωνιών που έχουν ανακύψει μεταξύ των χωρών – μελών της ζώνης του ευρώ.

Κρίσιμα σημεία, όμως, της συμφωνίας αυτής έμειναν αδιευκρίνιστα, ενώ σκληραίνει η στάση των σκληροπυρηνικών χωρών, όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη Φινλανδία. Υπάρχει και με την Ολλανδία, αλλά και με τη Γερμανία» δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος διπλωμάτης, αναφερόμενος στις επιφυλάξεις ορισμένων χωρών στις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.
Γιώργος Δημητρομανωλάκης
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα