Μπερλουσκόνι: Αποσύρομαι εάν δεχτεί να είναι υποψήφιος ο Μόντι

Ετοιμος να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να παραχωρήσει το έδαφος ελεύθερο για τον Μάριο Μόντι, εφόσον εκείνος αποδεχτεί να είναι υποψήφιος, ως ηγέτης μιας μετριοπαθούς κεντρώας παράταξης, δηλώνει τώρα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αφού έσπευσε να τονίσει ότι δεν είναι ανακόλουθος σε αυτά που λέει κατά καιρούς και ότι «δεν πρόκειται για ένα βήμα πίσω», ο Καβαλιέρε είπε ότι δεν νομίζει πως ο πρωθυπουργός «θα δεχτεί να ταυτιστεί με μία μόνο παράταξη» αλλά εφόσον το αποφασίσει, ο ίδιος θα κάνει πίσω και θα αποσύρει την δική του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία

της Ιταλίας.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση ενός βιβλίου του Ιταλού δημοσιογράφου Μπρούνο Βέσπα, ο Μπερλουσκόνι είπε ακόμα πως «όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

«Προς το παρόν παραμένω ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για το Παλάτσο Κίτζι (σ.σ. το θώκο του πρωθυπουργού), αλλά, με την προσωπική μου σταδιοδρομία, δεν έχω καμία περαιτέρω φιλοδοξία», συνέχισε ο Μπερλουσκόνι. «Ημουν πάντα ευρωπαϊστής» πρόσθεσε και ζήτησε περισσότερη, όχι λιγότερη Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε εκ νέου ότι «δημιουργήθηκε με την εντολή των γερμανικών τραπεζών, να πωληθούν ελληνικά και ιταλικά ομόλογα του δημοσίου. Αυτό δημιούργησε την εικόνα μιας φαινομενικής χρεοκοπίας .Όλα γεννήθηκαν από την ιστορική γερμανική φοβία σχετικά με τον πληθωρισμό», επανέλαβε ο Μπερλουσκόνι.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα