Διαψεύδει το FBI φήμες περί σύλληψης Αμπράμοβιτς

Διέψευσε το FBI τη φημολογία για τη σύλληψη του Ρώσου μεγιστάνα, ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, για εμπλοκή του στη δολοφονία του πρώην συνεργάτη του, Μπόρις Μπερεζόφσκι.

«Δεν τον συλλάβαμε. Δεν είναι αλήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος του FBI απαντώντας στην αβάσιμη- όπως όλα δείχνουν- αναφορά του ιστότοπου της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας RBK

περί σύλληψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την πληροφορία διέψευσε και ο εκπρόσωπος του ρώσου μεγιστάνα, Τζον Μαν, ο οποίος δήλωσε από τη Μόσχα ότι οι αναφορές αυτές είναι ψευδείς. «Βρίσκεται στις ΗΠΑ, αλλά δεν συνελήφθη. Είναι ένα τεράστιο ψέμα», διευκρίνισε ο Μαν.

Οι φήμες για τη σύλληψη του Αμπράμοβιτς «γκρέμισαν» τις μετοχές της εταιρείας χάλυβα Evraz, της οποίας το 63% κατέχει ο ρώσος μεγιστάνας.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αγκυροβολημένη τη θαλαμηγό του στη Νέα Υόρκη, καθώς η σύντροφός του είναι ετοιμόγεννη.

Το δημοσίευμα του ρωσικού RBK ακολούθησε διάφορα σενάρια που αφορούσαν το θάνατο του εξόριστου Ρώσου μεγιστάνα, Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος ήταν πρώην συνεργάτης του Αμπράμοβιτς.
Πηγή Reuters/Telegraph/ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα