Διώκεται για το σκάνδαλο υποκλοπών πρώην συνεργάτης του Ντέιβιντ Κάμερον

Ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης με κατηγορίες ανάμειξης στο γιγαντιαίο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει κλυδωνίσει τον κολοσσό μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ οδηγούνται ο Άντι Κούλσον, πρώην επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Κάμερον, και η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια της εφημερίδας News of the World και προστατευόμενη του Μέρντοκ.

Κατηγορίες για συνωμοσία με στόχο την υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών το διάστημα μεταξύ

της 31ης Οκτωβρίου 2001 και 9ης Αυγούστου 2006 απαγγέλλονται σε άλλους έξι πρώην δημοσιογράφους της κυριακάτικης ταμπλόιντ News of the World, όπως αναφέρει o Independent, και έπεται συνέχεια…

Είναι οι πρώτες κατηγορίες που απαγγέλλονται για το σκάνδαλο των υποκλοπών εδώ και έξι χρόνια -από το 2006 όταν ο βασιλικός συντάκτης της εφημερίδας κατηγορήθηκε για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με στόχο το Μπάκιγχαμ.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ έκλεισε τη βρετανική News of the World τον Ιούλιο του 2011 αφότου ήλθε στο φως της δημοσιότητας ότι είχε «παγιδεύσει» το κινητό τηλέφωνο της 13ης Μίλι Ντόουλερ, της οποίας αγνοείτο η τύχη.

Η οργή για τις αποκαλύψεις οδήγησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να συστήσει την επιτροπή Λίβεσον για τη διευρεύνση του σκανδάλου και τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική στη Βρετανια.

Ο Άντι Κούλσον ειναι πρώην συντάκτης της News of the World που αργότερα ανέλαβε επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μαζί με την Ρεμπέκα Μπρουκς, που είχε κατείχε επίσης υψηλή θέση στον μητρικό όμιλο News International, καλούνται να λογοδοτήσουν για την υποκλοπή των τηλεφωνικών μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο της Μίλι Ντόουλερ, καθώς και για άλλες περιπτώσεις υποκλοπών.
Οι εισαγγελείς πρόκειται να αναφέρουν στη δίκη ότι περισσότεροι από 600 άνθρωποι, περιλαμβανομένων αστέρων του Χόλιγουντ όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, είχαν πέσει θύματα υποκλοπών.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα