«Εισβολή» της ΕΛ.ΑΣ. στην ΕΡΤ – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

UPDATE: Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο εδώ και μήνες ήταν υπό κατάληψη, έγινε στις 4.20 σήμερα τα ξημερώματα. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Ν. Δένδια.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ και από άλλες υπηρεσίες, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν στην κυριολεξία το κτίριο και ζήτησαν απ΄όσουν ήταν μέσα ν΄αποχωρήσουν.

Και οι δύο πύλες

του Ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

Έξω από το ραδιομέγαρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την οδό Αγ. Ιωάννου.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οκτώ εκ των οποίων αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου, ενώ δύο μπήκαν μέσα στο κτίριο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να φύγουν. Ακόμη, από το χώρο προσήχθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οπως δήλωσε στο Mega, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π.Καλφαγιάννης.

Οπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες, κατόπιν εντολής του υπ. Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καταμέτρηση του εξοπλισμού

Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η καταγραφή μόνο από αστυνομικούς. Αν καταστραφούν μηχανήματα θα είναι ο κ. Δένδιας υπεύθυνος», δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να μπορέσει να εκπέμψει από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής η Δημόσια Τηλεόραση.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο

Στην Αγία Παρασκευή κατέφθασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαπραγματεύονται με τον εισαγγελέα, προκειμένου να τους επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις.

Μεταξύ των βουλευτών βρίσκονται ο Ν.Βούτσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημ. Στρατούλης και η Νάντια Βαλαβάνη.

«Θα συνεχίσουμε με την παρουσία μας τον αγώνα και θα απαιτήσουμε την είσοδό μας στο ραδιομέγαρο. Ντροπή για αυτού του είδους τη Δημοκρατία», δήλωσε ο κ.Βούτσης.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα