Επιθέσεις των Anonymous σε PayPal, Symantec και άλλες ιστοσελίδες

Φήμες για επικείμενη επίθεση στο Facebook σήμερα

Κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκαν οι ιστοσελίδες των PayPal, Symantec αλλά και αρκετών ακόμα εταιρειών, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι Anonymous με αναρτήσεις στον λογαριασμό τους στο Twitter, όπου υποστήριξαν ότι πρόκειται

για μέρος των διαμαρτυριών της 5ης Νοεμβρίου.

Στον ίδιο λογαριασμό στο Twitter γίνεται λόγος και για άλλες επιθέσεις που έγιναν με θύματα ιστοσελίδες της Αυστραλίας και του Εκουαδόρ, καθώς και την υπηρεσία Imageshack. Οι Anonymous σημειώνουν ωστόσο ότι δεν ευθύνονται αυτοί για την αλλοίωση της ιστοσελίδας του NBC που έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Paypal hacked by Anonymous as part of our November 5th protest privatepaste.com/e8d3b2b2b1 #5Nov

Anonymous Press (@AnonymousPress) November 5, 2012

Preparing #OpVendetta Remember, remember 5th of November. #Anonymoustwitter.com/AnonDaredevil/… V @anondaredevil

Anonymous Press (@AnonymousPress) November 5, 2012

Ταυτόχρονα κι ενώ αυξάνονται οι επιθέσεις σε ιστοσελίδες, αυξάνονται και οι φήμες για πιθανή επίθεση των Anonymous στο Facebook, παρά το γεγονός ότι αντίστοιχες φήμες έχουν αποδειχθεί εσφαλμένες στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει το Mashable σήμερα, οι Anonymous καλούν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο, στις 8 μ.μ. απόψε.

Η 5η Νοεμβρίου είναι επέτειος μνήμης της αποτυχημένης απόπειρας ανατίναξης του αγγλικού κοινοβουλίου το 1605. Ονομάζεται και «Νύχτα του Γκάι Φωκς», από το πιο γνωστό μέλος της Συνομωσίας της Πυρίτιδας. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας του 2006 «V for Vendetta», στην οποία ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί τη μάσκα «Γκάι Φωκς», η μάσκα χρησιμοποιείται από τους Anonymous ως αντιεξουσιαστικό σύμβολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα