Ετοιμα από τις 14 Ιανουαρίου τα νομοσχέδια για τις τράπεζες

Τα νομοσχέδια που καλείται να ψηφίσει σήμερα η κυπριακή βουλή και τα οποία αφορούν στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, είναι έτοιμα από τις 14 του Γενάρη, όπως μαρτυρούν οι ημερομηνίες που αναγράφονται στα έγγραφα.

Το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, ετοιμάστηκε από τις 14 Ιανουαρίου και στάλθηκε στις 15 του ίδιου μήνα, αποκαλύπτει το κυπριακό Sigma Live. Κατά τις

ίδιες ημερομηνίες ετοιμάστηκε και το νομοσχέδιο σύστασης και λειτουργίας Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και εξυγίανσης Πιστωτικών και άλλων Ιδρυμάτων.

Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Χριστόφιας αρνήθηκε ότι συζητήθηκε ποτέ επί προεδρίας του θέμα κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων. «Δεν είχε έρθει ποτέ στα χέρια της δικής μου κυβέρνησης σχέδιο περί κουρέματος των καταθέσεων».

«Έχω δεχτεί αρκετές πολιτικές επιθέσεις τον τελευταίο καιρό και πρέπει αυτές τις ώρες να υπάρξει εντιμότητα», επισήμανε ο τέως πρόεδρος. Αναφορικά με τη βοήθεια που περίμενε η Κύπρος από τη Ρωσία ο κ Χριστόφιας είπε ότι «Με είχαν διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Κύπρο, αφού γίνει πρώτα η συμφωνία με την ΕΕ».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα